Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stat verilmesi konusunda kırgınları olduğunu ve Türkiye Kupası maçlarını İstanbul’da oynayacaklarını belirterek, diğer maçların ise Anadolu’da oynanmasını istediğini söyledi.

Vodafone Arena’da ‘Vodafone Karakartal’ programı kapsamında yapılan ve Beşiktaş taraftarlarına sunulan özel tarifenin tanıtım toplantısı sonrası siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman basın mensuplarını inşaatı devam eden Vodafone Arena’yı gezdirdi. Stadın özel yapılmış locasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman, “Kasım ayındayız. Ekim ayında bütün oyuncularımıza ödemelerimizi yerine getirmiş bir kulübüz. Bir tek futbol takımı olarak bakmayın. Bu masraflarla beraber geçmişi temizlemek zor. Mesela yayın geliri geldiğinden beri hiç almadık. Hepsi bankaya gidiyor. Bankaya borçlar 2016’nın sonunda bitiyor. Hepsi bir anda olmuyor. Ama bir an evvel stadımıza dönmemiz lazım. Otel odalarında hayat geçmiyor. Bir eve ihtiyaç var” dedi.

“KARAR VERMİŞ DEĞİLİZ”

Siyah-beyazlı takımın Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında oynayacağı Trabzonspor maçının Konya Stadı’nda oynanma ihtimalinin olup olmadığı sorusuna Fikret Orman, “Oynanma ihtimali var. Anadolu’da daha fazla maç oynamak istiyorum. Bugün Kasımpaşa maçına satılan bilet sayısı 4 bin. Bizim bütün arzumuz futbol takımımız oynarken, taraftarını arkasına almış bir takım olmaktır. Anadolu’nun farklı yerlerinde oynamak daha sempatik geliyor. İhtimallerden bir tanesi Konya Stadı’nda oynamaktır. Orada oynama ihtimali var ama daha karar vermiş değiliz. Kasımpaşa maçını tam anlamıyla görmek istiyoruz” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ’IN KİMSEYE BORCU YOK”

Orman, Türkiye Kupası’nı İstanbul’da oynayacaklarını belirterek, “Farklı bir statta oynamak için rakip takımlara soracağız. Herkesin Kasımpaşa gibi olduğunu tahmin etmiyorum. Buradan da şunu söyleyeyim; Kasımpaşa açıklama yapmış borçlarını ödesinler diye. Beşiktaş’ın kime borcu var? Beşiktaş’ın Kasımpaşa’ya 1 lira borcu mu varmış? Biz camialara karşı saygılı olmaya gayret ediyoruz. Ama laflar böyle bir yere çekilip de cevap vermediğin zaman sanki Beşiktaş’ın borcu varmış gibi algılanıyor. Beşiktaş’ın kimseye borcu yok. Beşiktaş’ın hiçbir kulübe borcu yok. Vadesi gelen bir borcumuz yok” ifadelerini kullandı.

“KIRGINLIKLARIM VAR”

Bir basın mensubunun "Stadınız olduğunda siz başka İstanbul kulüplerine stadınızı verir misiniz?" sorusuna ise başkan Orman şöyle cevap verdi:

“O günkü şartlar ortam ne olur bilmiyorum. Benim özellikle kırgınlıklarım var. Ama bunlar büyük camialar beraber dostluk içinde yaşayıp gitmesi gereken camialar. İmkan olduğunda statların verilmesi taraftarıyım. Bunu da taraftardan tepki geliyor diye arkasına sığınmadan yaparım. Camiaları yöneten insanlar kendi iradeleriyle hareket etmek durumundalar. Zaten o irade kullanılsın diye kongrelerden seçilip geliyor.”

“BASKILAR ALTINDA KALIYORUZ”

Fikret Orman, Beşiktaş’ın oynadığı maçlarda hakları yenildiğini dile getirerek, “Haklar yenildiği sürece de camia içi tepkilerde oluşuyor. ‘Başka kulübün başkanları bunları yapıyor, siz yapmadığınız için biz bunlarla karşı karşıya kalıyoruz’ diye baskılar altında kalıyoruz. Ben de ‘Bizden bunu bekleyenler beklemesin, bizim tarzımız bu değil’ demiştim. O süreçten sonra futbol federasyonunun şu anda yapmış olduğu açıklama veya eylem gelmeyince demek ki bu normal bir şey. O zaman bizde yapabiliriz. Fenerbahçe maçında 6. çizgi hakemi gözünün önünde benim oyuncum güreş müsabakası olur gibi yere indirildikten sonra ‘görmedim’ dedi. Aynı çizgi hakemi yine Fenerbahçe maçından hakemin görmediği pozisyona penaltı verdi. Bunlar bir birleriyle çelişkili. Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği bizim bu ifadelerimizin ne anlama geldiğini gayet iyi anladılar ve gerekli tedbirleri aldılar” şeklinde konuştu.

“ÖZEL İNSANLAR”

Başkan Fikret Orman, bir basın mensubunun "Sizin kalecileriniz de eldivenlerin çıkartıp maç öncesi stadı terk etse ne yaparsınız?" sorusuna ise, “Benim oyuncularım seçilmiş, özel insanlar. Hareketlerini irdeleyerek yapan oyunculardır. Bizim oyuncularımızın kamuoyundaki duruşları belli. Her yere gittikleri zaman alkışla karşılanırlar. Rakip camiaya karşı eylem içerisinde kalmazlar. Türkiye’nin bütün statlarına gidiyorum. Sokaklarda yürüyoruz. Beşiktaş başkanına hiçbir tepki gördünüz mü? Bursaspor ile olan ilişkilerimizin ne kadar iyiye gittiğini görüyoruz. Sokakta yürüyoruz, Bursalılar yanımıza geliyor. ‘Başkanım yeneceğiz bugün’ diyorlar. Sporun güzelliklerini ortaya koyuyoruz. Bütün branşlarımız için aynı şey geçerli. Pazar günü Başakşehir’i ağırlayacağız ardından basketbol maçına gideceğim. Ben Fenerbahçe stadında da Galatasaray maçında da bütün maçlara gittim. Hiçbir tepkiyle karşılaşmadım” dedi.

“KURUL KARARI ALMANIZ LAZIM”

Beşiktaş bir üniversite kurmak üzere vakıf kurmak için genel kurulda oy birliği ile yetki aldığını dile getiren Orman, “Buraya taşınmazları devredebilir diye bir yetki almamıştır. Beşiktaş’ın taşınmazları Beşiktaş derneğinin üzerindedir. Onun üzerinden bir yere devredebilmeniz için bir daha genel kurul kararı almanız lazım. Alınan karar belli. Kabataş ile beraber bir vakıf kurup, üniversite kurmak. Tüzük çok açık. Genel kurul olmadan Beşiktaş’ın malını vermek, kiralamak mümkün değil” diye konuştu.

“PROJELERİ HAZIRLIYORUZ”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stadyumun yapımı tamamlandıktan sonra spor kompleksi yapacaklarını açıklayarak, “Basketbol, voleybol gibi spor dalları ile alakalı spor kompleksi yapacağız. Projeleri hazırlıyoruz. Şu anda Beşiktaş’ın malları bir yere gidiyor gibi sözler hayal mahsuru. Haklı olduğumuz her şeyi kamuoyuna paylaşırız” diyerek sözlerini sonlandırdı.