Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve asbaşkan Deniz Atalay, bugün düzenlenen Kulüpler Birliği toplantısını değerlendirdi.

Siyah-beyazlı takımın başkanı Fikret Orman katıldığı Kulüpler Birliği toplantısının ardından BJK TV’ye açıklamalarda bulundu. Kulüpler Birliği toplantısında herkesin medeni bir şekilde fikirlerini dile getirdiğini belirten başkan Orman, “Verimli bir toplantı oldu. Kulüpler Birliği toplantısına uzun zaman sonra ilk kez katıldım. Kulüplerin muhatabı Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Endişelerimizi dile getirdik, onlar da bize katıldıklarını söylediler” diye konuştu.

"TEDBİRLERİN ALINACAĞI BELİRTİLDİ"

Hakem odası basmak gibi davranışlara tedbir alınmaması durumunda herkesin o yoldan ilerleyebileceğinin altını çizen Orman, şunları söyledi:

“Ben bir defa hakem odasının kapısına gittim. Geçen sezonki Galatasaray derbisinde. Hakem içerideydi. Yardımcısı bana hakemin sahaya çıkmak istemediğini söylemiş ben de kendisine teşekkür ederek oradan ayrılmıştım. Bunun dışında hiçbir zaman hakem odasına gitmedim. Bu işler prim alırsa herkes bu yola başvurur. Böyle olayların karşısında güçlü bir irade olmalı. Eğer o irade gösterilmezse biz de o yollara başvururuz. Türkiye Futbol Federasyonu, bunlara müsade etmeyeceklerini söyledi. O zaman mesele yok. Maçlarımızdan özellikle 4., 5. ve 6. hakemler çok maçın içinde oluyorlar. Telsiz konuşmalarıyla olayın içine giriyorlar. Ne hikmetse bu olaylar yalnız bizim maçlarımızda oluyor. Orta hakemleri günah keçisi ilan etmemeli. Hakem atamalarında da birçok yanlışlıklar var. Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki Haziran ayına kadar görevinin başında olacak. Onların da iyi niyetli olduğunu herkes kabul ediyor. Kendilerine endişelerimizi söyledik. Tedbirlerin alınacağı belirtildi. Futbolu güzelleştirmek için pozitif katkılar sunuyoruz. Bunun desteklenmesi gerekiyor, cezalandırılması değil. Verdiğimiz mesajların algılandığını düşünüyorum.”

ATALAY: "VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU"

Beşiktaş Asbaşkanı ve TFF ve Kulüpler Birliği nezdinde kulüp temsilcisi Deniz Atalay da Kulüpler Birliği toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “14 kulüp başkanı bizzat toplantıya katıldı. Türkiye Futbol Federasyonu başkanı, Merkez Hakem Kurulu başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu başkan yardımcısı da toplantıda hazır bulundu. Tüm kurumların bir araya geldiği verimli bir toplantı oldu. Tüm kulüpler sıkıntılarını dile getirdi. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun rahatsızlıklarımızı dikkate alacaklarını düşünüyoruz. Passolig ile ilgili sıkıntılar konuşuldu. Yarın Cumhurbaşkanı ve Spor Bakanı ile Kulüpler Birliği’nin bir görüşmesi olacak. Orada da bu konular dile getirilecek. Toplantıda hakem odası basmanın doğru olmadığı düşüncesi oluştu ve dile getirildi. Rahatsızlıkları birlik beraberlik içinde çözme mesajı verildi. Ligde 18 kulüp var. Fenerbahçe toplantılara katılmıyor. Sorunların birlikte çözülmesi gerekiyor. Bu oluşuma sahip çıkmak lazım. Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği’ne itibar ediyor. Federasyonu başkanı birkaç kez toplantılara katıldı. Sorunları medya yoluyla konuşmaktan daha iyi bu toplantılar” diye konuştu.