Oryantiring Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan okullararası yıldızlar ve küçükler (kız-erkek) Oryantiring Türkiye Şampiyonası finali 31 Mayıs 2015 tarihinde Karaman’da gerçekleştirilecek.
Ferdi ve takım kategorilerinde gerçekleştirilecek şampiyona finallerine Takım kategorisinde Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kütahya, Malatya, Mersin, Ordu, Sakarya, Siirt ve Sivas, Ferdi kategoride ise, Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, İzmir ve Trabzon’dan gelen toplam 26 ilin sporcusu yarışacak.
Karaman’da gerçekleştirilecek olan OryantiringTürkiye birinciliği yarışmalarının Karaman’ın tanıtımına çok büyük katkısının olacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Bu branşın en temel özelliği çocuklar gelirken yanlarında aileleriyle geliyorlar. Ailelerinde yarışmaya dahil olmasıyla birlikte şampiyona daha büyük bir organizasyona dönüşüyor ve insanların Karamanı tanıma fırsatı daha fazla oluyor. 31 Mayıs 2015 tarihinde Karaman’da gerçekleştirilecek olan Oryantiring Türkiye Şampiyonası finallerine tüm Karamanlı sporseverleri davet ediyoruz” dedi.