Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig takımlarından Osmaniye Gençlikspor, evinde konuk ettiği Galatasaray Odeabank’a farklı mağlup oldu. (42-77) Konuk ettiği takıma 35 sayı farkla yenilen Osmaniye Gençlikspor, 8. haftada da taraftarının yüzünü güldüremedi.

Tosyalı Çok Amaçlı Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı Önder Yılmaz, Özgür İlkkurşun ve Serdar Saraç hakem üçlüsü yönetti. Maçın tamamında üstün olan Galatasaray, ilk periyodu 14-7, ikinci periyodu 35-18, üçüncü periyodu 55-38 ve son periyodu da 77-42 tamamlayarak maçı farklı kazandı.

Maçta Osmaniye Gençlik takımının en skorer ismi 12 sayıyla Makbule Amachree olurken, Galatasaray Odeabank takımının en skorer ismi ise 14 sayıyla Sancho Tracy Constance Lyttl oldu.

Geçen senenin Euro League şampiyonu ile oynadıklarını söyleyen Osmaniye Gençlikspor Başantrenörü Aydın Uğuz, "Osmaniye ve bizim için Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımların gelmesi önemlidir. Eksik olmamıza rağmen oyunda kalmaya çalıştık ama bir yerden sonra maalesef yetmiyor. Ama bu seneki bir şansızlığımız iki oyuncumuzun olmaması bizi etkiliyor. Az kişiyle idman yaptığımız için oyunculara çok efor biniyor. Kaptanın da çarpışmada bir sakatlığı oldu. Ama bu Botaş karşılaşmasına iki oyuncumuz yetişecek. Özellikle de aradan sonra tam takım olacağımızı düşünüyorum. Galatasaray’ı da tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Takım olarak savunma yapıyoruz ama hücum edemiyoruz. Tezat her takımın problemi savunmadır ama hücum edemeyince de savunma düşüyor. Tecrübeyle alakalı bir şey bu. Yabancılar hariç çok tecrübeli takım değiliz" dedi.

MEMNUN: "KENDİ OYUNUMUZU GELİŞTİRMEK İÇİN OYNADIK

İyi bir maç oynadıklarını belirten Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun ise, "Skordan daha çok kendi oyunumuzu geliştirmek için oynadık ve kendi oyunumuza konsantreydik. Çalıştığımız şeyleri burada çok iyi yaptığımızı düşünüyorum. Daha iyi yapabileceğimiz potansiyelimiz var. Zor bir dönemden geçtik, mağlubiyetler aldık, oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum. Önümüzdeki perşembeden itibaren çok önemli maçlarımız var. Bu maçlar öncesi oynadığımız oyun bizim için umut verici. Aynı konsantrasyonla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.