PTT 1. Lig’de Osmanlıspor sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, "Çok üzüntülüyüm. Bizim gibi bir takımın 2-0 avantajını yakalamış ve rakibi 10 kişi bırakmış bir takımın maçı bu noktaya getirmesi şaka desem şaka değil rüya desem rüya değil maalesef gerçek ve gerçekle yüz yüzeyiz" ifadesini kullandı.

"Hakikaten çok üzgünüm, konuşacak bir şey de bulamıyorum" diyen Özköylü, şunları kaydetti:

"Üzgün olmak yetmiyor, kızgın olmak yetmiyor. Maçın bu noktaya gelmesi tamamen bizim hatamız. 90 dakika boyunca rakibe pozisyon vermediğimiz maçta kalecimizin yer yatmadığı maçta 2 gol yiyoruz. Hakikaten çok enteresan. Top bizdeyken iki top kaybı yapıyoruz, taç atışından gol yiyoruz. Öyle enteresan şeyler oluyor ki sahada, kısmet buymuş. Benim çok içimi acıtan ve canımı yakan bir maç oldu. Bu konuda futbolcu arkadaşlarımız çok üzüldüler. Ama üzülmekle bir şeyler geri gelmiyor. Sahada bazen bir şeyler yüzde yüz yapmak gerekiyor. Demek ki 2-0 sıfır olunca maç bitmiyormuş, rakip 10 kişi kalınca maç bitmiyormuş. Bu maçta çok acı bir şekilde ders aldık."

Rakip takımın duran toplar ve yan toplardan başka gol atma şansı olmadığını dile getiren Özköylü, "Maalesef bir tek Ameobi’ye puanı verdik. Yani oyuncunun kalitesi, hava toplarındaki üstünlüğü, fiziksel üstünlüğü bizi ciddi anlamda zorladı. Maç boyunca sahada her şeyi yapan bizdik ama çok talihsiz, çok saçma iki gol yedik ve neticesinde çok önemli bir avantajı kaçırdık" dedi.

"Futbol hayatımda unutamayacağım maçlardan birisi olacak" diyen Özköylü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ne yapalım futbolcu arkadaşlarımız da tebrik ediyorum. Sahada çok iyi mücadele eden, oynayan ve rakibe hiç pozisyon vermeyen ama maalesef şaka 2 gol yiyen bir Osmanlıspor da vardı. Herkes çok üzgün, herkesin morali bozuk. Milli maç arasına kendimizi toparlayıp, eksiğimize neyse gözden geçirip önümüze bakacağız."

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Kutlu da bugün iki güçlü takımın mücadele ettiğini belirtti. Kutlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un ilk 7 haftada aldığı sonuçlar nedeniyle her ne kadar PTT 1. Lig’in alt sıralarında gözükse de bir üst lige çıkmak için kurulmuş bir takım olduğunu ancak şanssız sonuçlar aldığını ifade etti.

Osmanlıspor’un 2 yıldır kadroyu bozmadan oynayan ve ligin tek namağlup takımı olduğunu belirten Kutlu, "Dengeli başladık, önce girdiğimiz bir pozisyon vardı, golle sonuçlandırsak sonuç farklı olabilirdi. Daha sonra Osmanlıspor girdiği pozisyonları golle sonuçlandırdı. İlk yarı içeri berabere gidebilirdik. İkinci yarıda düşüncemiz Osmanlıspor’u biraz daha önde karşılamaktı. Ama ne yazık ki 10 kişi kaldık. Sonra yaptığımız bazı değişiklikler var, giren oyuncular büyük katkı sağladılar" ifadelerini kullandı.

Osmanlıspor’a karşı 2-0’dan sonra maçı çevirmenin kolay olmadığını söyleyen Kutlu, "Göreve başladıktan sonra deplasmanda Orduspor galibiyeti ve bugünkü beraberlik ilk 7 hafta dibe vurmuş bir takıma moral ve motivasyon sağladı. Şimdi daha çok çalışıp bir üst lige çıkma hedefine, önce ilk 6’yı yakalayıp daha sonra da ilk 2 takım arasına girmeye çalışacağız" dedi.