Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bu yıl kurulan Gençlik ve Spor Kulübü Oturarak Voleybol Takımı 15 kişiden oluşan bedensel engelli sporcularla antrenör Aziz Hopyar eşliğine Fethiye Beşkaza Spor Salonu'nda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalara katıldı. Karaman’ın da içinde yer aldığı ve 5 gün sürecek müsabakalara Fethiye, Konya, Samsun, İstanbul Alatlı, Ankara, Karabük, Adana, Diyarbakır ve Karadeniz Ereğli illerinden yaklaşık 120 sporcu birincilik için ter dökecek.
Yeni kurulmuş bir takım olmasına rağmen Fethiye’de gerçekleştirilen müsabakalara katılan Karaman ekibi Samsun ile oynadığı ilk gün karşılaşmasında 3-0 mağlup oldu. Mağlubiyetin kendileri için şuan çok önemli olmadığını belirten antrenör Hopyar;” Karaman’da bedensel engelli sporcularımızla birlikte kurduğumuz oturarak voleybol takımı diğer engelli bireylerimiz için örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Takımımız ile birlikte güzel bir atmosfer yakaladık ve bu yolda birlikte devam edeceğiz. Samsun takımımız ile yaptığımız ilk gün karşılaşmasında 3-0 mağlup olduk. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Fakat biz bu yolda daha çok yeniyiz ve eksiklerimizi görüyoruz. Buradan çıkaracağımız tecrübe ile yol haritamızı çizmek istiyoruz” diye konuştu. 
Günün oynanan diğer karşılaşmalarında alınan sonuçlar ise Konya Fethiye’yi 3-0, Ankara İstanbul Alatlı’yı 3-0, Ereğli Karabük’ü 3-0, ve Adana’da Diyarbakır’ı 3-0 mağlup etti.
Türkiye'de ilk kez Oturarak Voleybol Ligi'nin startını Fethiye'de verildiğin belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Karaman’da kurduğumuz oturarak voleybol takımı her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Birçok bedensel engelli vatandaşımızı kurduğumuz bu takım ile sporla buluşturduk. En büyük amacımız ise daha çok bedensel engelli kardeşimize ulaşıp sporla buluşturmak. 5 gün boyunca Fethiye’de devam edecek oturarak voleybol liginde mücadele eden tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.