5 - 11 Temmuz tarihleri arasında Ankara Mamak Kapalı Spor Salonun'da düzenlenen 2020- 2021 Sezonu Oturarak Voleybol Süper Ligi'nde Sırasıyla Fethiye Gençlik Hizmetleri SK 3-0 Karaman Gençlik Spor SK 3-0 Konya Engelliler SK 3-0 Adana Ay Yıldız SK 3-0 Diyarbakır Ortopedik Engelliler SK 3-1 Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediye SK 3-1 Konya Engelliler SK 3-0 ve Son Maçında Alaplı Alges 3-0 yenen Karaman İl Özel İdare Spor Kulübü, Oturarak Voleybol Takımı Süper Lig’i şampiyon olarak tamamladı.

Şampiyon olan temsilcimiz Türkiye’yi ve ilimizi gelecek sezonda Avrupa’da temsil edecek.

Antrenör Aziz Hopyar yaptığı açıklamada: “5 yıldır durmadan usanmadan çalıştık. İlimizde ilk defa takım sporlarında bir takım üst ligde şampiyon oldu. Bu başarıyı tüm Karaman halkına hediye ediyoruz” dedi.

Kulüp Başkanı Mehmet Öztürk yaptığı açıklamada ise, “Türkiye Şampiyonu olduğumuz için çok mutluyuz. Ay-yıldızlı forma altında oturarak voleybol şampiyonlar liginde ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olmamızda bizleri ayrıca gururlandırdı” dedi.

Öztürk, sözlerinin devamında ise şunları kaydetti:

Bu başarıyı kazanmamızda emeği geçen başta Sayın Valimiz Mehmet Alpaslan Işık olmak üzere, kıymetli Milletvekillerimize,  Ankara Terör Savcısı Sayın Ramazan Aydoğan'a, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve genel sekreter yardımcımıza ve İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerimiz ile maddi manevi desteklerini esirgemeyen UNSPET Tarım A.Ş olmak üzere katkılarını sunan tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarına ayrıca teşekkür ederiz.

Ülkemizi temsilen Oturarak Voleybol Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan Karaman Özel İdare Oturarak Voleybol takımımızın teknik kadro ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Takımımıza şampiyonlar liginde başarılar diliyorum. Azimli çalışmalarımız devam edecek ve ülkemizi şampiyonlar liginde ülkemize yakışır şekilde temsil edeceğiz.”

Ligin enleri ise şöyle:

En İyi Pasör: Onur Yıldırım (Kdz Ereğli Bld.)

En İyi Hücumcu,: Arash Khormali (Karaman İl Özel İdaresi SK.)

En İyi Servis Atan Oyuncu: Said Thorkahani (Diyarbakır Ortopedik Engelliler SK.)

En İyi Blok Yapan Oyuncu: Mehmet Yılmaz (Kdz Ereğli Bld. SK.)

En Değerli Oyuncu (MVP): Arash Khormali (Karaman İl Özel İdaresi SK.)