U-14 Ligi’nde oynanan Kocaeli Güneşsspor-Yeni Kocaelispor mücadelesinde kafasına aldığı darbe sonucu yerde kalan, 20 dakika tedavi edilerek oyuna dönen 12 yaşındaki futbolcu, maç sonu fenalaşarak gittiği hastanede beyin kanaması geçirdiği anlaşılınca ameliyata alındı.

U-14 Ligi B Grubu’nda mücadele eden Yeni Kocaelispor ile Kocaeli Güneşspor takımları önceki gün Avni Kalkavan Stadı’nda karşılaştı. Çekişmeli geçen mücadelede Kocaeli Güneşsporlu 12 yaşındaki E.T., kafasına oldukça sert bir darbe aldı. Aldığı darbe sonucu yere yığılan E.T. sağlık görevlilerince saha kenarına alınarak tedavisine başlandı. Yaklaşık 20 dakika süren tedavinin ardından oyuna dönerek 11 dakika daha oyunda kalan E.T., antrenörüne kendisini iyi hissetmediğini söyleyerek, ilk yarının sonunda oyundan alındı. Yedek kulübesinde maçı sonuna kadar takip eden küçük oyuncu, maç bitiminde evine gitti. Evde tekrar kendini iyi hissetmediğini söyleyen E.T., komşuları ve ailesi tarafından tedbir amaçlı Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR

Kocaeli Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde küçük futbolcu E.T.’nin beyninde kanama tespit edildi. Hemen ameliyata alınan E.T. yaklaşık 3 buçuk saat süren başarılı bir operasyon geçirdi. Ameliyat sonrası müşahede altında tutulan E.T.’yi Kocaeli Güneşspor Kulübü Başkanı Nebil Uzun, takım arkadaşları ve velileri hastaneye gelerek ziyaret ettiler. Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da ameliyat sonrasında hastaneye gelerek küçük futbolcunun durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Minik futbolcunun ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Murat Dağlı, E.T.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

"BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞ"

Yaşanan olay hakkında konuşan küçük E.T.’nin babası İsmail T., “Oğlumun durumu şu anda iyi. Doktorlar hayati tehlikeyi atlattığını söylüyor. Cumartesi günü oğlumun maçı vardı. Maça biz de gidecektik ama istemedi. Maç esnasında 15. dakikada sakatlandığını söyledi bize. Sakatlıktan sonra oyundan alınmış ancak 20 dakika sonra oyuna dönerek ilk yarıyı tamamlamış. İkinci yarı sakat olduğu için sahaya çıkmamış ama yine de maçı yedek kulübesinde izlemiş. Sonra maç bitiminde oğlumu başka bir oyuncunun babası eve getirmiş. Evde baş dönmesinden dolayı bizi aradı. Biz de evde yoktuk. Apar topar gelip hastaneye götürdük. Maçta beyin kanaması geçirdiğini ve acil ameliyata girmesi gerektiğini söylediler. Olay bu şekilde gelişti. Kulüp Başkanı Nebil Uzun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ziyarete geldiler. Sağ olsunlar ilgilerini eksik etmediler” şeklinde konuştu.

Küçük futbolcu E.T., tedbir amaçlı bir süre daha hastanede kaldıktan sonra taburcu edilecek.