Memleketi Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde coşkuyla karşılanan Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası 2.’si Mehmet Atçı, ayağının tozuyla dedesinin elini öperek madalyasını da dedesine verdi.

Bosna Hersek’in Sarajevo kentinde yapılan Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 100 kilogramda mücadele eden Kırkağaçlı güreşçi Mehmet Atçı, ilk turda Yunan rakibini 9-0, ikinci turda Bulgar rakibini 5-4, yarı finalde de Romanyalı rakibini 3-0 yenerek finale kaldı. Finalde Macarlı güreşçiyle 1-1 berabere kalmasına rağmen şanssız bir şekilde şampiyonluğu rakibine kaptıran Mehmet Atçı, Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı. Kasımpaşa Spor Kulübü’nde güreşen Mehmet Atçı, madalyasını alır almaz babası Ersan Atçı ve annesi Zeliha Atçı ile birlikte, Kırkağaç’ın Bakır Mahallesi’nde ikamet eden dedesi Mehmet Atçı’nın evine koştu. Gümüş madalya kazanan Kırkağaçlı güreşçi Mehmet Atçı, memleketinde coşkuyla karşılandı. Davul zurnalar eşliğinde karşılanan Avrupa 2.’sine mahalle halkı da yoğun ilgi gösterdi. Dede evine alkışlarla giren 17 yaşındaki Avrupa 2.’si güreşçi Mehmet Atçı, elini öptüğü dedesi Mehmet Atçı’nın boynuna gümüş madalyasını astı.

Güreş kariyerine 6 yıl önce başladığını söyleyen Mehmet Atçı, “Sarajevo’da yapılan Avrupa Yıldızlar Şampiyonası’nda ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Tüm rakipleri yenerek finale kaldım. Finalde Macar rakibimle 1-1 kalmama rağmen, son sayıyı o aldığı için gümüş madalya ile yetindim. Hakkımda hayırlısı buymuş. Türkiye döner dönmez hemen memleketimi dede evine koştum. Bu sevinci onlarla paylaşmak istedim. Sağ olsun onlar da beni davullarla zurnalarla büyük coşku içerisinde karşıladılar. Çok mutluyum. Allah’ıma şükürler olsun. Ailemde hiç güreşçi yoktu ama bana bu yolda destek olan aileme teşekkür ediyorum. Önümüzde Yunanistan’da yapılacak olan Dünya şampiyonası var. Allah’ın izniyle orada altın madalya almak istiyorum” diye konuştu.

Torununun madalyasını boynuna astığı dede Mehmet Atçı ise, “Torunumla gurur duydum. Gerçekten büyük bir başarı elde etti. Bir dahaki turnuvada altın madalya bekliyorum” diye konuştu.