Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, eski oyuncusunun alacağı ile ilgili CAS’a yapılan başvurunun reddine ilişkin, "Bize şuana kadar bununla ilgili bir tebliğ ulaşmadı. Ulaştığı takdirde para neyse tedarik edilip, yatırılır” dedi.

PTT 1. Lig’de zor günler geçiren Manisaspor’a bir kötü haber de CAS’tan geldi. Takımın eski futbolcusu Jimmy Dixon’un 141 bin 595 Euro alacağına karşılık yapılan itirazı reddeden CAS, siyah-beyazlı takımı ödeme yapmaması durumunda -6 puan cezası ile karşı karşıya bıraktı.

Mali kriz ile birlikte lige de kötü bir başlangıç yaparak ilk 6 haftayı 4 puanla son sırada tamamlayan Manisaspor’da işler yolunda gitmiyor. Ege ekibi, FIFA’nın 12 Aralık 2013 tarihinde eski futbolcusu Jimmy Dixon’a 141 bin 595 Euro ödemeye mahkum etmesinin ardından 1 Nisan 2014’te CAS’a yaptığı itirazın karara bağlandığı bildirildi. CAS, Manisaspor’un FIFA kararına yaptığı itirazı reddetti. CAS’ın 21 gün içerisinde bu ödemeyi yapmadığı takdirde FIFA Disiplin Komitesi tarafından -6 puan cezasına çarptırılabileceği öğrenildi.

Konuya ilgili olarak İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, “Bugün gündeme geldi. Bizim itiraz dilekçemiz vardı. Şimdi de gerekçeli kararı bekliyoruz. Bu bir süreç. Bize şu ana kadar bununla ilgili yeni bir tebliğ ulaşmadı. Ulaştığı takdirde zaten bu bizim takibimizde olan bir dosya, ödenecek. Daha önce de 3 tane böyle FIFA’ya intikal etmiş, kesinleşmiş dosyaları kapattık. Sırada bu var ve bundan sonra da bazı dosyalar var. Süreç içerisinde bunları önemsiyoruz. Transfer yasağı, puan silme, hatta aşamalı bir alt lige düşürmeye kadar da gidiyor. Buna göre tedbirler alıyoruz. Şuan için bize bir şey ulaşmadı. Herhangi bir sıkıntı yok. Son süreçte ne çıkarsa artık biz ona göre hazırlığımızı yaptık. Para neyse tedarik edilip, yatırılır. Kulübümüzün böyle bir sıkıntıya düşmesine müsaade etmeyiz. Manisaspor köklü bir camia, bu tip sıkıntılarla karşılaşmaması için bütün gerekli girişimleri zaten yapıyoruz” diye konuştu.