İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Eskişehirsporlu futbolcu Emre Güral'a 3 maç ceza verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, kurulun Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören Emre'ye 3 maç men ve 13 bin lira para cezası verdiği bildirildi.

PFDK'nın, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan Beşiktaş-Torku Konyaspor maçında doğu, batı, kuzey ve güney tribünlerine giriş yapan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilerek, bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verirken, siyah-beyazlı kulübe de 50 bin lira para cezası kestiği kaydedildi.

Trabzonspor Kulübü'ne 45 bin lira para cezası kesen Disiplin Kurulu'nun deplasmanda Kasımpaşa ile yapılan maçta konuk takım tribününe giren taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişleri engellenmesine hükmettiği bildirildi.

PFDK'nın Bursaspor Kulübü'ne 15 bin lira, Medicana Sivasspor Kulübü'ne ise 10 bin 500 lira para cezası verdiği aktarıldı.

Kurulun ayrıca PTT 1. Lig kulüplerinden Samsunspor'a 27 bin 500, Vartaş Elazığspor'a 17 bin 500, Göztepe'ye 12 bin 500, Kardemir Karabükspor'a 10 bin, Adanaspor'a da 5 bin lira para ceza verilmesine hükmettiği belirtildi.

Vartaş Elazığsporlu futbolcu Tom Silva'ya 3 maç men ve 6 bin 500 lira ceza veren PFDK'nın Alima Yeni Malatyasporlu oyuncu Alex Gonçalves'e 2 maçtan men ve 4 bin 500 lira, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kaleci antrenörü Bülent Bölükbaşı'na ise 1 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 6 bin 500 lira para cezası kestiği kaydedildi.