UEFA Başkanı Michel Platini, Katar’da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası’nın kış aylarında yapılması gerektiğini söyledi.

Platini, İngiliz basınına açıklamalarda bulunarak, Katar’daki sıcak iklimin göz önüne alındığında 2022 Dünya Kupası’nın yaz aylarında yapılmasının yanlış olacağını belirtti. Katar’daki Dünya Kupası’nın kış aylarında düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Platini, "Dünya Kupası Nisan, Mayıs ya da Haziran’da değil, kış aylarında düzenlenmeli. Bu kararı asıl vermesi gerekenler oyunculardır. Çünkü yaz aylarında 40 derece sıcaklıkta sahaya çıkacak olan onlar" dedi.

UEFA Başkanı, kendilerinin Dünya Kupası’nın kış aylarında düzenlenmesine sıcak baktığını ifade ederek, "FIFA, organizasyonu Mayıs’ta düzenlemeyi seçerse Şampiyonlar Ligi takviminde değişikliğe gidebiliriz. Böyle bir durumda yarı final ve final maçlarını Haziran ayına alabiliriz. Herkesin biraz fedakarlıkta bulunması gerek. Kulüpler ve ülke federasyonları, Dünya Kupası takvimi konusunda uzlaşmalı" diye konuştu.

Dünya Kupasını organize eden FIFA ise 3 Kasım’da yaptığı toplantıda Katar için seçenekleri Kasım-Aralık, Ocak-Şubat ya da Mayıs olarak belirlemişti.