Ziraat Türkiye Kupası’nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile yarın karşılaşacak olan Galatasaray, kente geldi. Kafileyi taraftardan çok polis karşıladı.

Sarı-kırmızılı ekibin kente gelişi nedeniyle havaalanı, otel çevresi ve yol güzergahında geniş güvenlik önlemleri alındı. Havaalanında çok sayıda polis ile zırhlı araçlar hazır bekletilirken, Galatasaray ekibini karşılamak üzere havaalanında çok sayıda taraftar da toplandı. Zaman zaman polis ile taraftarlar arasında gerginlik yaşanırken, polisin taraftarların etrafında etten duvar ördüğü görüldü. Taraftarlar da polisin bu tutumunu “Gaffar Okkan” sloganları ile protesto etti.

ALBAYRAK: “DİYARBAKIR HALKINI ÇOK SEVİYORUM”

THY’nin tarifeli uçağı ile saat 19.20’de kente inen sarı-kırmızılı ekibe ise yoğun ilgi gösterildi. Özellikle yönetici Abdurrahim Albayrak ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, taraftarlar tarafından tezahüratlarla karşılandı. Havaalanı çıkışında açıklama yapan Albayrak, Diyarbakır’a daha önce de çok geldiğini ve Diyarbakır halkını çok sevdiğini belirterek, misafirperverliklerinden dolayı Diyarbakırlılara teşekkür etti.

Galatasaray ekibinde as takımdan çok sayıda futbolcunun olmadığı da görüldü. Sarı-kırmızılı ekip, buradan yine geniş güvenlik önlemleri altında otobüsle konaklayacağı otele götürüldü. Yol güzergahında da geniş güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekerken, takımı taşıyan otobüse ön ve arkadan çok sayıda zırhlı araç eşlik etti. Sarı-kırmızılı ekip, otel çevresinde de çok sayıda taraftar tarafından karşılandı.