Okul Sporları 2015-2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen okullararası gençler basketbol il birinciliği müsabakaları 10 okuldan yaklaşık 80 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. 14-21 Mart 2016 tarihleri arasında Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalar heyecanlı karşılaşmalara ev sahipliği yaptı. Tribünlerin biran olsun boş bırakmayan sporseverler sporcuların bu büyük mücadelesine ve heyecanına ortak oldu. Yaklaşık yedi gün boyunca devam eden müsabakalarda atılan bir birinden güzel sayılar ise şampiyonaya ayrı bir renk kattı.
İrfan Ataseven Anadolu Lisesi ve Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi takımları arasında oynanan final mücadelesi ise tam bir basketbol şölenine sahne oldu. Heyecanın biran olsun düşmediği karşılaşmada taraftarlarında oyuna ortak olmasıyla birlikte tam bir derbi heyecanı yaşandı. Zorlu geçen 4 periyot sonunda ise 47-36’lık sonuçta gülen taraf Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi takımı oldu. Tribünleri dolduran sporseverlerin maç sonunda her iki takımı da çağırıp alkışlaması turnuva boyunca verilen en güzel dostluk mesajı olarak hafızalarda yerini aldı.
Zorlu ve çekişmeli geçen müsabakalar sonunda ise birinci Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi, ikinci İrfan Ataseven Anadolu Lisesi, üçüncü TOBB Fen Lisesi, dördüncü ise Özel İshak Dinçer Anadolu Lisesi takımları oldu. Şampiyonada birinci olan Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye Şampiyonası grup maçlarında Karamanı temsil etmeye hak kazanan takım oldu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi müdürü Mesut Sarıbaş, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi müdürü Özgür Koca ve TOBB Fen Lisesi müdür yardımcısı Cemile Özge Zümbül tarafında verildi.