Türkiye Basketbol Federasyonu Profesyonel 2. Lig Karaman temsilcimiz Yunus Emrespor Bayan Basketbol Takımı Bursa Çeltikspor ile karşılaştı.

Karşılaşmayı Karaman Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Kasım Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, Karaman Yunus Emre Spor Kulübü Başkanı Kadir Demirel, Basketbol İl Temsilcisi Soner Tatlıpınar ve taraftarlar izledi.

Karşılaşma Kazımkarabekir Spor Salonunda saat 13:00'da başladı. İlk dakikadan itibaren Karaman Yunus Emre Spor ezici bir üstünlük sağladığı müsabakada rakibi karşısında ilk devreyi 57-17 önde tamamladı.

Temsilcimiz üstün oyununu ikinci devrede de devam ettirdi ve karşılaşmadan farklı bir skorla 122-34 galip ayrıldı.

Bütün oyuncularımızın basket attığı maçta, Tuğçe Erden 30, takım kaptanı Sercan Keskioğlu 21,  Merve Özsuveren 20, Özge Bilgin 17 sayıyla en skorer oyuncularımız oldu.

Çeltik Sporda ise takım kaptanı Cansu Temelli 13 sayıyla takımını sırtlayan oyuncu oldu.

Maç esnasında kısa süreli rahatsızlık geçiren Bursa Çeltik Spor'un Baş Antrenör'ü İbrahim Çavlı sahada bulunan doktor ve 112 ekiplerince müdahale edildi. Maç sonrası basın açıklamasında konuşan Çavlı 2. Lige bu sene çıktıklarını ve Karaman'a aksaklıklar nedeniyle anca 7 oyuncu ve genç takımla gelebildiklerini, skorun bu kadar farklı olacağını tahmin etmediğini eklerken, ilerleyen haftalarda takımının gerçek gücüne kavuşacağını ifade etti. Çavlı;'' Çeltik bu değildir, asansör takım olmayacak'' diye ekledi.

Takım kaptanımız Sercan Keskioğlu maç sonrası konuşmasında grup maçlarında ilk 6 nın içinde bitirmek istediklerini kaydetti. Keskioğlu;''Bu sene yeni bir takım kuruldu burada. Tecrübesiz bir takım. İnşallah bu maçlarla tecrübemiz artacak. Ligi en iyi yerde bitirmeye çalışacağız. Arkadaşlarıma bugünkü oyun için teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Karaman Yunus Emre Spor Kulübü Baş Antrenör'ü Ali Tekin ise maça iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ancak, ilk maçları itibariyle takımının birbirlerini anca tanıdığını ifade ederken, Karamanlıları bu güzel spor şölenini izlemeye ve takımlarını desteklemeye çağırdı. Tekin konuşmasının devamında;'' Geçen sene Esnaf Barış olan takımımızın ismi Yunus Emre olarak Karaman'a biraz daha kültürel anlamda temsil ettiğini düşündüğümüz Yunus Emre'nin ismini verdik. Çok doğru karar aldığımızı düşünüyorum. Yeni bir isimle, yine iyi bir başlangıç yaptık, ‘dedi. Tekin skorun iyi olmasına rağmen  5 numarada eksikliği olduğunu haftaya Gaziantep te, Gaziantep Bako Spor ile maçımız var.  Seyircinin çoğalması kendilerini daha da motive edeceğini ve daha fazla ilgi beklediklerini söyledi.

Kulüp Başkanı Kadir Demirel mütavazi bir takımla yola çıktıklarını önümüzde ki haftalarda takımın eksik oyuncularını da transfer ederek hedefe ulaşmaya çalışacaklarını söyledi. Demirel konuşmasında; ''Türkiye Basketbol 1. lig takımlarından transfer edilen profesyonel oyuncularımızla beraber genç, dinamik ve mütevazi bir kadro oluşturduk. Amacımız Karaman'ı en iyi şekilde temsil ederek, seyircilere keyifli, güzel bir spor şöleni sergileyebilmektir. Bu farklı galibiyet bizleri sevindirirken, mütevaziliğimizi koruyarak daha da başarılı olmaya çalışacağız. Önümüzde ki hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Gaziantep Bako Spor maçında Karamanlıların desteğini ve dualarını bekliyoruz, ‘dedi.