Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Basketbol Müsabakaları sona erdi.

2014-2015 eğitim öğretim yılı Okul Sporları Basketbol Müsabakaları, İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Spor Salonu’nda yapıldı. Oynanan final maçında Hürriyet Koleji, rakibi olan Özen Adalı Anadolu Lisesi’ni 30-24 mağlup ederek erkekler kategorinde şampiyon olurken, Özen Adalı Anadolu Lisesi ikinci, İpekyolu Fen Lisesi ise üçüncü oldu. Kızlar kategorisinde ise Güzel Sanatlar Spor Lisesi birinci, Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi ikinci ve Özen Adalı Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Final maçının ardından yapılan ödül töreninde dereceye giren takımlara kupaları verildi. Yapılan ödül törenine Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, okul müdürleri ve Basketbol İl Temsilcisi Gökhan Gencer de katılarak dereceye giren takımlara ödüllerini verdiler. Ödül töreninin ardından açıklama yapan Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, "Okul sporları bizler için çok önemlidir. Buralardan çıkacak olan yetenekler tespit edilip iyi değerlendirilirse, inanıyorum ki Van’dan birçok başarılı sporcu çıkacaktır. Müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçen antrenörlerimize ve herkese teşekkür ediyor, dereceye giren sporculara başarılar diliyorum" dedi.

İl birincisi olan Hürriyet Koleji ve Güzel Sanatlar Spor Lisesi’nin yapılacak olan bölge müsabakalarında Van’ı temsil edecekleri belirtildi.