Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen okullar arası yıldızlar basketbol il birinciliği müsabakaları 7 okuldan yaklaşık 70 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Üç gün boyunca büyük heyecanın yaşandığı müsabakalarda öğrenciler okullarını en iyi şekilde temsil edebilmek için ter döktü. Basketbol severlerin yoğun ilgi gösterdiği müsabakalar final maçlarının ardından dereceye giren okulların belirlenmesinin ardından sona erdi.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı turnuva sonunda erkekler kategorisinde Özel Babaoğlu Ortaokulu birinci, Hatice ve Hakkı Polat Ortaokulu ikinci, Durmuş Ali Gülcan Ortaokulu üçüncü olan takımlar oldu. Kızlar kategorisinde ise İmaret Ortaokulu birinci, Başyayla Ortaokulu ikinci, Hatice ve Hakkı Polat Ortaokulu üçüncü, Durmuş Ali Gülcan Ortaokulu ise dördüncü olan takımlar oldu.

Karaman ili basketbol hakemlerinin yönettiği müsabakalarda kategorilerinde dereceye giren okullar ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye şampiyonası grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde etti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şube Müdürü Mustafa Akgündüz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan ve Basketbol İl Temsilcisi Coşkun Beyaz tarafından takdim edildi.