14 Aralık 2015 Pazartesi günü Kazım Karabekir Spor Salonunda başlayan ve dört gün boyunca zevkli karşılaşmaların oynandığı basketbol il birinciliği müsabakaları sporseverlerin gözlerinin pasını almasını bildi. Tam bir basketbol şöleninin yaşandığı müsabakalarda oyuncular il birinciliği için ter dökerken gösterdikleri performans izleyenleri adeta büyüledi. Hüznün ve sevincin bir arada yaşandığı müsabakalarda erkekler kategorisinde Özel Gevher Hatun Ortaokulu şampiyonluk ipini göğüslerken, kızlar kategorisinde bu isim İmaret Ortaokulu oldu. Kategorilerinde dereceye giren takımlar ileri bir tarihte yapılacak olan grup müsabakalarında Karamanı temsil etme hakkı elde etti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Osman Selçuk Akbaş, Mustafa Karadeniz, Okul Sporları Tertip Kurulu Üyesi Yaşar Çalışkan ve Basketbol İl Temsilcisi Murat Ekiz tarafından verildi.

Müsabakalara katılım göstererek mücadele veren tüm sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” İl Müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen yıldızlar basketbol il birinciliği müsabakalarında kızlar ve erkekler kategorilerinde dereceye giren takımlarımız il dışında yapılacak olan grup müsabakalarında ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Dereceye giren sporcularımıza katılacakları basketbol grup müsabakalarında başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Birbirinden çekişmeli geçen müsabakalardan sonra dereceye giren takımlar şöyle oluştu:

Erkekler kategorisi:

1-      Özel Gevher Hatun Ortaokulu

2-      Özel Babaoğlu Ortaokulu

3-      Hatice Hakkı Polat Ortaokulu

4-      İmaret Ortaokulu

Kızlar kategorisi:

1-      İmaret Ortaokulu

2-      Hatice Hakkı Polat Ortaokulu