KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde lider Galatasaray Odebank'ı, yenerek ligin ilk yarısındaki mağlubiyetin rövanşını aldıklarını söyledi.

Avcı, 58-55 kazandıkları maçın ardından katıldığı basın toplantısında, lig liderini iyi bir mücadelenin ardından yenmenin önemine dikkati çekti.

Haklı bir galibiyet aldıklarını vurgulayan Avcı, "İki takım için de prestij mücadelesiydi. Puantaj olarak bir önemi yoktu. Ancak ligin ilk yarısındaki maçı kaybettiğimiz için biz şartlar ne olursa olsun rövanşı kazanacağımızı söylemiştik. Bunu gerçekleştirdiğimiz için de mutluyuz. Şu anda da Fenerbahçe hariç tüm takımları yenmiş olduk" diye konuştu.

Karşılaşma boyunca çok iyi ve çok doğru oynadıklarını anlatan Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece şut isabetimizin istediğimiz düzeyde olmamasından rakibimiz iyi yararlandı. Gömülü müdafaa yaptı. İsabetli oynayamadığımız için maç içinde yakaladığımız avantajı kaçırdık. Ama şut sokmadan da böyle bir maçı kazanabilmek bence çok önemliydi. Galibiyetten dolayı çok mutluyuz."

- Galatasaray Odeabank cephesi

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun ise iyi mücadele ettiklerini ancak sahadan yenik ayrıldıklarını belirterek, "Bizim açımızdan kötü olmayan bir maç oldu. Bazı oyunculara izin vermiştik ve az kullandık. Kazanabileceğimiz bir duruma gelmiştik ama sona doğru bir iki basit hatayla maçı kaybettik. Ligdeki sıralama açısından hiçbir önemi olmayan maçtı. Artık play-off'a bakacağız" diye konuştu.