Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, “Fenerbahçe’ye çok ve kolay penaltı verildiğini düşünüyorum” dedi.

Sarı-kırmızılı takımda bugün gerçekleşen antrenman sonrası İtalyan teknik adam, Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki GS Store’da bir basın toplantısı düzenledi.

Cesare Prandelli düzenlediği basın toplantısının önemi adına, “Geleceği olan bir buluşma olur. 15 günde bir buluşma yapıp, basında çıkan ve yapılan hataları engellemiş oluruz. Bu şekilde de devam eder” yorumunu yaptı.

“VOLKAN KONUSUNDA YORUM YAPMAYACAĞIM”

A Milli Takım’ın performansı ve Volkan Demirel’in Kazakistan maçında sahayı terk etmesi ile ilgili gelen bir soru üzerine İtalyan teknik adam, “Bu konuda konuşmak istemiyorum. Bu konu Terim ve federasyon ile ilgili. Kendimle ilgili bir şey söylemeyeceğim. Milli takımın son iki maçını da seyrettim. Bazı milli takımlarda olan sorunlar Türkiye’de de var. Tempoyu yüksek tutması gerekiyor milli takımın. Brezilya maçı sonrası Terim’in dediklerine katılıyorum. Çalışarak ilerde güzel yerlere gelirler diye düşünüyorum” yanıtını verdi.

“ÇİFT FORVET OYNAMAK SORUN DEĞİL”

Bir basın mensubunun, Galatasaray’ın oyun sisteminde Umut ve Burak’ın birlikte oynama olasılığını sorması üzerine Prandelli, “Çift forvet oynamak sorun değil. Defansif çizgiden daha çok, bütün oyuncularla ileri çıkmak önemli. Bayern Münih’e baktığımızda sanki forvet yokmuş gibi oynuyorlar. Birçok futbolcuyla ceza alanına giriyorlar. Daha çok öne çıkıp sayıca üstünlük kurarak atak yapabilmek önemli” açıklamasını yaptı.

“KENDİ OYUNUMUZU OYNAMALIYIZ”

Cesare Prandelli, TT Arena’da hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor maçının zor geçeceğini ifade ederek, “Karşımıza gelecek takım tek maç kaybetmiş bir ekip. Hoca değişikliğine gittiler. Bazen takımlarda motive durumu oluşturur bu. Biz pozitif oyunumuzu sürdürüp, kendi oyunumuzu oynamalıyız” dedi.

“SNEİJDER HAKKINDAKİ TRANSFER İDDİALARI GERÇEK DEĞİL”

Avrupa basınının Wesley Sneijder için ‘Ocak ayında Galatasaray’dan ayrılacak’ şeklinde öne sürdüğü spekülasyonlarının hatırlatılması üzerine sarı-kırmızılı teknik adam, “Baktığımızda doğruluk payı olmayan haberler bunlar. İstek olursa bir takımdan değerlendirmeye alınır ya da alınmaz bunu bilmiyorum. Kendisi önemli bir futbolcu. Avrupa basınına konu olması çok normal. Sneijder ve menajeri bunların hiçbir şekilde doğru olmadığını söylüyorlar. Bende doğruluk payı olmadığını düşünüyorum” diyerek transfer söylentilerine yanıt verdi.

“UMUT ÖNEMLİ BİR FUTBOLCU”

“Burak ve Umut’un sahada olduğu anlarda son iki haftada Galatasaray galibiyete ulaştı” diyen bir basın mensubunun sorusuna Cesare Prandelli şu yanıtı verdi:

“Son maçta 4-5 pozisyon bulduk, Umut oyuna girmeden önce. Umut önemli bir futbolcu. Uzun yıllardır birlikte de oynadılar. Çift forvet oynadığınızda forvet arkasını sahaya dizmek zor oluyor. Bu da taktiksel bir seçenektir. Her maçta ayrı ayrı düşüneceğiz ama Trabzon maçında nasıl oynamamız gerektiğini daha düşünmedim. Çift forvet oynadığınız zaman orta sahada sayıca üstünlüğünüzü koruyabilirsiniz. Hatta rakibe kendi sahasına basabilrsiniz.”

YENİ YÖNETİM İLE MADDİ ANLAMDA TRANSFER KISITLAMASI KONUSU

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, yeni yönetimle transferler ve bütçe ile ilgili konuşmaya başladıklarını ifade ederek, “Yeni başkanımızla konuştuk. Kadroyu küçültmemiz gerek diye düşünüyorum. Şu anda 30-32 futbolcumuz var elimizde. Küçülmeye gittiğimizde ise 20 ya da 22 futbolcu ile birlikte olacağız” dedi.

“ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

Galatasaray’da alınan kötü sonuçlar sebebiyle görevinin devamı hakkında da açıklamalar yapan İtalyan teknik adam, “Bu işi yapan birinin korkmaması gerek. Ama en önemlisi bu işi yaparken de kendi fikirlerinize inanmanız, hem de karşınızdaki kişiyi buna inandırmanız gerek. 20 gündür farklı bir direnç ortaya koyduk. Sezon sonunda şampiyon olacağız. En zor anımızda birlikte olabildiysek ve biz bunları bütün sorunlara rağmen yine birlik olup şampiyon olacağız. Büyük taraftarımız, biz, başkanımız, yönetim kurulu yani herkes bunu istiyor. Biz bir aileyiz ve şampiyonluğa kenetlendik” açıklamasında bulundu.

“TRANSFER DEDİKODULARI ÇIKTI”

“Kampta Ebru hanımla Financia Fair-Play konuşmuştum” diyen Prandelli, “Kendisi UEFA’ya bağlı olduğunu söyledi. Financial Fair-Play’de bir sorunumuz olmadığını söylemişti. O durumdan sonra ben kendimi geri çekemezdim. Biz elimizdeki futbolcularımızı değerlendirmemiz gerektiğini söylemiştim. Bunu herkes biliyordu ama transfer dedikoduları çıktı. Bunları bilmeme rağmen ben gitmedim ve burada kaldım” diye konuştu.

GALATASARAYIN FARKLI KADROLARLA SAHAYA ÇIKMASI

“Hem Avrupa’da hem Türkiye de bütün takım ele geçirince herkes farklı 11 ile sahaya çıkabiliyor” diyen Prandelli, “İstikrarlı bir şekilde her maç aynı kadroyla sahaya çıkan bir takım göremezsiniz kolay kolay” dedi.

“LİSTE YAPMADIK”

Takımın 20-22 futbolcu civarında olması gerektiğini savunan İtalyan teknik adam, “Biz daha liste yapmadık. Amacımız 20-22 futbolcu listesi oluşturmak. İyi veya kötü diye futbolcuları ayırmamamız gerekiyor. Ben geldiğimde daha önceden kalan bir durumdu ve bana kaldı. Gelmeden önce 20 futbolcu olsun, 4’te PAF takımdan gelsin demiştim. Geldiğimde 30 oyuncu vardı ve herkesi memnun etmemiz ayrıca kontrol etmemiz çok zor. Bu zor bir durum ama üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

“FENERBAHÇE’YE ÇOK FAZLA PENALTI VERİLİYOR”

“Son haftalara baktığımızda benim kendi gördüğüm şey Fenerbahçe’ye çok fazla penaltı veriliyor” diyen Prandelli, “Ben bunu görüyorum. Puanlar önemli değil 8 hafta sonunda birinci olmamız gerekiyor” diyerek hakemleri eleştirdi.

“TÜRKİYE DE Kİ EN BÜYÜK SORUN?”

Cesare Prandelli, açıklamalarının son bölümünde ise “Takımlar 4 ya da 3 ayda doğmazlar. Her maç sonrasında takımımızın geliştiğini görüyorum yavaş yavaş. Fiorentina ve İtalya Milli Takım döneminde Avrupa’nın en iyi defans oyuncuları ile oynadık. Türkiye de ki en büyük sorun bu. Defans futbolcuları geniş alanda oynamayı seviyorlar. Alanları daralttığımızda bunları geliştireceğimize inanıyorum. Bunları her gün üstüne kata kata devam ediyoruz. Sabri konusunda ise onun yeni ve iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.