ANKARA (AA) - İngiltere Premier Lig'de bu sezon, Manchester United'da forma giydiği son 2 maçta 4 kez rakip fileleri sarsan 18 yaşındaki golcü Marcus Rashford gibi kariyerinde sıçrama yapan genç yetenekler dikkati çekiyor.

Manchester United'ın geçen hafta UEFA Avrupa Ligi'nde Danimarka temsilcisi Midtjylland'ı 5-1 yendiği mücadelede fileleri 2 kez havalandırarak kulüp tarihinin Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncusu unvanını alan Rashford, takımının Arsenal ile oynadığı lig maçında ise skora sağladığı 2 gol ve 1 asistlik katkıyla 3-2'lik galibiyette yine baş rolü oynadı ve çıktığı ilk lig maçında rakip fileleri 2 kez havalandıran ligin en genç oyuncusu oldu.

Bu sezon İngiliz temsilcisinde sadece 2 maçta oynamasına rağmen üstün performansıyla futbol camiasının beğenisini kazanan 18 yaşındaki futbolcu, şimdiden geleceğin en iyi golcü adayları arasında gösterilmeye başlandı.

Yeteneği̇ küçük yaşlarda keşfedi̇ldi̇

Manchester kentinin Wythenshawe kasabasında dünyaya gelen Marcus Rashford, yeşil sahalarda küçük yaşlardan itibaren ter dökmeye başladı.
Rashford, futbol hayatına İngiltere'nin dünyaca ünlü altyapı kulübü Fletcher Moss Rangers'ta 5 yaşında başladı. Kısa sürede yeteneğiyle dikkati çekmesinin ardından Manchester United altyapısına henüz 7 yaşında katılan genç forvet, 2014'te profesyonelliğe imza attığı dönemde Manchester kentinin 2 önemli takımını karşı karşıya getirdi.

Manchester United ile Manchester City arasındaki transfer yarışından galip ayrılan kırmızı-siyahlı ekibin 18 yaş altı kadrosunun yapı taşları arasına kısa süre içinde adını yazdıran Rashford, gençler kategorisinde ilk sezonunda 13 kez ağları sarsarak gol krallığı yarışında ilk sırayı aldı.

City'nin geleceği Iheanacho

Rashford dışında da bu sezon Premier Lig'de çıkışa geçerek gösterdikleri üstün performansla takımları adına kritik gollere imza atan forvet oyuncuları göze çarpıyor.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Manchester City'nin 19 yaşındaki Nijeryalı santraforu Kelechi Iheanacho, bu sezon fırsat bulduğu maçlarda attığı gollerle adından söz ettirdi.

Nijerya'nın Imo eyaletinde doğan ve Taye Futbol Akademisi'nde yetişen genç yetenek, 2013 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nı kazanan Nijerya'da gösterdiği performansla Avrupa takımlarının iştahını kabarttı. O dönem Arsenal, Sporting Lizbon ve Porto gibi takımların kadrosuna katmak istediği Nijeryalı forvet, 2013'te İngiltere'ye yaptığı seyahat sırasında Manchester Cityli yöneticilerle 18 yaşında sözleşme imzalamak üzere ön protokol yaptı.

Chelsea'nin umudu Traore

Bu sezon eski performansından çok uzak bir görüntü çizen ve ligde 11. sırada yer alan geçen sezonun şampiyonu Chelsea'de Diego Costa, Falcao, Alexandre Pato ve Loic Remy gibi dünyaca tanınan golcülerin beklenen performanslarını sergileyememesinin ardından kadroda şans bulan Burkina Fasolu genç oyuncu Bertrand Traore, bu durumu iyi değerlendirdi.

Fransa'nın Auxerre takımından 2010'da Chelsea'nin altyapısına geçen ve 3 yıl sonra takımıyla resmi sözleşmesine imza atan 20 yaşındaki forvet, 2013-2014 sezonunun ikinci yarısında tecrübe kazanması amacıyla Hollanda'nın Vitesse takımına gönderildi. Hollanda temsilcisinde ilk sezonunda 13 maçta 3 kez fileleri havalandırmasının ardından kiralama süresi uzatılan ve bir sezon daha aynı takımda kalan Traore, kısa sürede kadronun vazgeçilmezleri arasına girdi ve geçen sezon çıktığı 37 maçta 18 gol ve 7 asistlik performansıyla takımın yıldızları arasına girdi.

Origi hızla yükseliyor

Kenyalı eski futbolcu Mike Origi oğlu Liverpool'un Belçikalı yeteneği Divock ise hızı ve çalım kabiliyetiyle geleceğin yıldız adayları arasına şimdiden girdi.

Belçika doğumlu 20 yaşındaki forvet, Genk'in altyapısında başladığı futbol hayatına 2010'da Fransa temsilcisi Lille'de devam etti. Profesyonel ligdeki ilk golünü 17 yaşında Lille ile Troyes arasındaki maçta 17 yaşındayken kaydeden Origi, kısa sürede yükselen performansıyla Liverpool tarafından fark edilerek 2014'te 10 milyon sterlin bonservis bedeli karşılığında İngiliz temsilcisine transfer oldu.