PTT 1. Lig’de mücadele eden Elazığspor’da teknik direktör Ümit Özat, Pazar günü oynanacak Manisaspor maçı öncesi basın toplantısı düzenleyerek takımıyla ilgili bilgiler verdi.

Manisaspor maçı için kaygılı olduğunu vurgulayan Özat, Türk futbolunun şuan ki sistemle ilerleyemeceğini vurguladı. Özat, ayrıca Anadolu takımlarının büyük takımlara ezdirilmemesi gerektiğini savunarak, “Anadolu takımlarını ezdirirsen kendi evinde horoz gibi dövüşür, Avrupa’da iki maçta elenir gelirsin” dedi.

“KAYBETMEMEYE OYNAYACAĞIZ”

Kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısına Manisaspor maçının değerlendirmesiyle başlayan Özat, Şanlıurfaspor’un bu haftaki maçını Elazığ Atatürk Stadyumu’nda oynayacak olması nedeniyle kendi maçları için kaygı içerisinde olduklarını söyledi. Özat, “Bundan önce hiç duymadınız belki bundan sonra da hiç duymayacaksınız ama bu maç için çok ciddi kaygılarımın olduğu bir gerçek. Çünkü biz Beşiktaş kulübüne de sahamızı paylaşmak için bir teklifte bulunduk. Asla böyle olan bir şeyimizi paylaşmaktan gocunmayız. Şanlıurfaspor’un da sahamızda oynamasından son derece memnunuz. Yalnız şöyle bir sıkıntı var. Eğer bu maçlar birer gün arayla oynanacaksa önceliğin bize verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Manisaspor maçı hazırlıklarını da değerlendirecek olursak, hazırlıklarımız devam ediyor. Herşey yolunda. Birol iyileşti, Gaziantep’te tam olarak faydalanamamıştık. Gayet yolunda gidiyor. Ben oyuncularımın, oluşturmuş olduğu sinerjiden çok memnunum. Ama şöyle bir hava oluşmasını da istemiyorum; Bir takım dün kümede kalmaya oynuyordu, bugün şampiyonluğa oynuyor. Böyle bir şey yok. Yani bir takımın belli hedefleri vardır. Biz maçlara hafta hafta bakıyoruz. Maçlar bizi nereye götürüyor ona göre bakacağız ama biz her maçımızı içeride dışarıda kazanmak istiyoruz ve kazanamıyorsak da kaybetmemeye oynayacağız” diye konuştu.

“AVRUPA’DA İKİ MAÇTA ELENİRSİN”

Son haftalarda üst üste hakem hataları yapıldığını ve Anadolu takımlarının büyük takımlara karşı ezdirildiğini savunan Özat, “Süper Lig’de neden altı hakem var da, PTT 1. Lig’de dört hakem var. Oradakiler can da buradakiler şey mi yani. Burada da bir emek var. Ben gece gündüz çalışacağım, saat üçlere dörtlere kadar çalışacağım iki hakem gelmedi diye burada ben gol yiyeceğim. Olur mu böyle şey. Biraz bunlara dikkat etmeleri lazım. Buna kimin dikkat etmesi lazım tabii ki en baştakilerin dikkat etmesi lazım. Balık baştan kokar. Ülke futbolunun hali ortada. Dolayısıyla herkesin bir an önce taşın altına elini değil vücudunu koyması lazım. Öyle kazanmak için her şey mubah. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe kazandı her şey güllük gülistanlık, bu ülkede üç tane takım yok. Ben bunu yorumculuğumda da söyledim. Bu ülkede sadece üç tane takım yok. Onların değer görmesi için bu takımlara ihtiyacı var. Onların güçlü olabilmesi için bu takımların güçlü olmasına ihtiyaçları var. Sen PTT 1. Lig’de 30 trilyonluk takıma Elazığspor’u ezdirmeye kalkarsan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı herhangi bir Anadolu takımını ezdirmeye kalkışırsan horoz gibi burada dövüşürsün, gider Avrupa’ya ikinci turda elenir gelirsin. Hiç kendini kandırma” ifadelerini kullandı.

“5 YIL BOYUNCA BÜTÜN MAÇLAR GÜNDÜZ OYNANMALI”

“Türkiye’de bütün maçların önümüzdeki beş yıl boyunca gündüz oynanması gerektiğini dile getiren Özat, “Tasarrufa gidilmesi lazım. İtalya gündüz oynuyor, İngiltere on ikide oynuyor Almanya gündüz oynuyor biz bunlardan daha mı zengin ülkeyiz? Bir de gece maçı yapıyorsun Pazar günü. Ertesi gün herkesin işi oluyor. Yani Pazar günü saat ikide pikniğe gider gibi gelir, festivale gider gibi gelir, maçını izler, takımını destekler, galip gelirse sevinir, mağlup olursa hüzünle evine döner ama izlediğini bir spor olduğunu bir eğlence olduğunun farkına varır. Yani 4-5 yıl bu maçların gündüz oynanması lazım, gündüz maçlarına dönülmesi lazım” şeklinde konuştu.

Özat, PassoLig uygulamasıyla ilgili sorulan bir soru üzerinde de uygulamanın sorun olmadığını, bir kaç yıl içerisinde sistemin oturacağını ifade etti.