Karaman’da sağlıklı yaşam yürüyüşü günden güne artıyor. Ramazan ayında verilen bir aylık aranın ardından vatandaşlar yine Kemal Kaynaş Stadyumundaki tartan pisti ve spor aletlerinde sportif aktivitelerine kaldığı yerden devam ediyor. 7’den 70’e vatandaşın katılabildiği halk spor aktivitelerinde tartan pistinde sağlıklı yürüyüş ve tempolu koşular göze çarpıyor. 
Ayrıca spor için stadyum yolunu tutan vatandaşlar günün mesai bitimi sonrası akşam karanlığına kadar serinlik içerisinde yürüyüş boyunca birlikte spor yapıyor hem de sohbet etme imkanı bulabiliyor.
Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün üzerinde hassasiyetle durduğu sağlıklı bir toplum olma yolunda ilk adımın atılması ve sporun sürdürülebilir bir yaşam felsefesi haline getirilmesi amacıyla yürümeye, koşmaya ve spor yapmaya gelenler Karaman’da spor camiasının yüzünü güldürüyor. Özellikle ev hanımları ve yaşlıların spora ilgisi günden güne artıyor. Eşofman ve spor kıyafetlerini giyenler hem yürüyor, hem koşuyor hem de kültürfizik hareketleri ile günü zinde tamamlamanın ayrıcalığını yaşıyor.