Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklete Binin” etkinliği kapsamında Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı ve öğrenciler birlikte pedal çevirdiler.

Etkinliğe Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı ve yöneticilerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Katılımcılar Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü çevre yolunda toplam 4,5 km’lik etabı pedallayarak sağlıklı yaşam için bisiklete binmenin önemine vurgu yaptılar.

Etkinlik sonrası öğrencilere seslenen Prof. Dr. Hasan Ayrancı, “Elbette düzenli olarak spor yapın ama bisiklete binmeyi de hayatınıza sokun. Gündelik yaşamda hayatımıza sokabileceğimiz en kolay spor dalı bisiklete binmektir. Bu alışkanlık Avrupa ülkelerinde çok yağındır. Biz üniversite yönetimi olarak kampüsümüze mutlaka bir bisiklet yolu inşa edeceğiz bunun için fiziki yapımız çok uygun değil ama bunun için tüm şartları zorlayacağız ve sizlere kampüste bisikletle dolaşma imkânı sağlayacağız” dedi.