Rizespor ile SAİ Kayseri Erciyesspor, Spor Toto Süper Lig`de sezonun sekizinci hafta maçıyla birlikte 25. kez karşı karşıya gelecek.

İlk kez 27.10.2002 tarihinde karşı karşıya gelen ve Rizespor’un 2-0 üstünlüğü ile başlayan 12 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 24 karşılaşmanın 9’unu Ç. Rizespor, 8’ini SAİ Kayseri Erciyesspor kazanırken, 7 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Yeşil-mavililerin toplam 32 golüne, Kayseri ekibi de 35 golle karşılık verdi.

Sezon başı hazırlık kampında karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinden Çaykur Rizespor 2-1 üstünlükle ayrıldı. Taraflar en son geçen sezon Spor Toto Süper Lig’de iki kez karşı karşıya geldi. Rize’deki maçı ev sahibi 2-1 kazanırken, Kayseri’deki maç 1-1 berabere tamamlandı.

RİZE’DEKİ MAÇLAR

Ç.Rizespor ile SAİ K.Erciyesspor arasında Rize’de yapılan maçlarda Rize’nin galibiyeti ve beraberlik sonuçları göze çarpıyor. İki takım şimdiye dek Rize’de resmi ve özel 11 kez karşı karşıya gelirken, yeşil-mavililer 5, siyah-mavililer ise 2 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 4 maçta ise eşitliği bozamadı.

FARKLI SKORLAR

Rize takımı, Kayseri takımına karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 30.11.2008’de Rize’de yapılan lig maçında 4-0’lık skorla elde ederken, Kayseri takımı 15.10.2011’de rakibini aynı skorla kendi evinde yenmeyi başardı.

RİZESPOR’DA EKSİKLER CAN SIKIYOR

Spor Toto Süper Lig’in sekizinci haftasında Pazar günü 13.30’da Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda oynanacak olan maçı Hakan Ceylan yönetecek. Karşılaşma öncesi ev sahibi takımda eksikler can sıkıyor. Karadeniz ekibinde Ümit, Kağan. Liban Abdi sakatlıklarından dolayı forma giyemezken, Kıvanç 4 sarı kart gördüğü için müsabakada yerini alamayacak. Kayseri temsilcisinde ise sakat olan Cem Can’dan başka eksik gözükmüyor.