Sivasspor ile yollarını ayıran Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos, geride kalan sezonda başarılı sonuçlar almasına rağmen, bu sezon 14 maçta sadece 2 galibiyet alabildi.

Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarına giden Sivasspor, Brezilya’nın efsane oyuncularından Roberto Carlos ile teknik direktörlük için anlaşarak taraftarların önünde görkemli bir törenle 4 Eylül Stadyumu’nda 1+1 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Sivasspor, Carlos yönetiminde ilk sezonuna çok iyi başlayarak aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekmişti. Oynadığı hücum futboluyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Carlos’lu Sivasspor, geride kalan sezonu oynadığı 34 maçta aldığı 16 galibiyet, 5 beraberlik ve 13 yenilgi ile 5. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazanmıştı. Şike soruşturma nedeniyle alınan ceza nedeniyle UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edemeyen Sivasspor, yeni sezona daha iddialı girmişti.

BU SEZON İSTENİLENİ VEREMEDİ

Ligde ilk maçında sahasında Gaziantepspor’a 2-1 mağlup olan Sivasspor yeni sezona iyi başlayamadı. Birçok maçta puan kaybeden Sivasspor, sezonun geride kalan 14 maçında ise düşme potasında bir türlü kurtarılamadı. 14 maçta sadece 2 galibiyet alabilen kırmızı-beyazlılar, 8 mağlubiyet ve 4 beraberlikle ligde 17’inci sırada yer aldı.

Carlos, Sivasspor başında sahaya çıktığı 48 maçta, 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 21 mağlubiyetle Sivasspor kariyerini tamamlamış oldu. Ziraat Türkiye Kupası’da ise başarısız bir grafik çizen Carlos’lu Sivasspor, oynadığı 8 maçta 7 mağlubiyet alırken, 1 kez sahadan galip ayrıldı.