Galatasaraylı futbolcu Sabri Saroğlu, takımdan ayrı kaldığı dönemde çok üzüntü yaşadığını söyledi.

Sabri Saroğlu, 2-1 kazandıkları Karabükspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Takım ayrı kaldığı dönemde çalışmalarına durmadan devam ettiğini belirterek, "Allah kimseyi böyle durumlara düşürmesin. Ama yılmadım çalışmalarıma devam ettim. Kendimi hazır tutmayı bildim. Sabrettim. Biliyordum çünkü gerçeğin ortaya çıkacağını. O nedenle vicdanen de rahattım" dedi.

"HER ZAMAN ONLARI ÇOK SEVERİM"

Basında kendisi ile ilgili ‘Affedildi’ haberlerinin yer aldığını söyleyen Sabri, “Bir insanın affedilmesi için suç işlemesi, yanlış yapması lazım. Allah’a şükür Galatasaray forması giydiğim süre boyunca ne hocaya, ne teknik ekibe, yöneticiye, başkana bir terbiyesizliğim, yanlışım olmadı. Bırakın hocayı, yöneticiyi, kulüpte çalışan personelime, çaycıma, çimcime bile öyle bir şey olmadı. Hepsi benim ağabeyim, kardeşimdir. Her zaman ben onları çok severim, onlar da beni severler lazım” şeklinde konuştu.

"KARAR HOCA TARAFINDAN VERİLMEDİ"

Neden kadro dışı kaldığı yöndeki bir soruya ise Sabri, “Hiç bir açıklama yapılmadı. Beni de üzen o oldu zaten. İnsan neden olduğunu bilse kendi muhasebesini yapabilir. Açık açık söylemek gerekirse böyle bir karar hoca tarafından verilmedi. Ben bunun sorusunu, cevabını üç ay boyunca sordum herkese, alamadım. Ama fazla da uzatmaya gerek yok. Ben geçmişe takılan biri değilim" diye konuştu.

"GALATASARAY İÇİN SAVAŞAN BİR OYUNCU OLDUĞUMU HERKES BİLİYOR"

Galatasaray’ın evi olduğunu da belirten tecrübeli oyuncu, "Ben hiç bir zaman evimden ayrı kalmadım. Sadece 3 ay A takımdan ayrı kaldım. Benim Galatasaray için savaşan, mücadele eden bir oyuncu olduğumu herkes biliyor. Geçmişe takılıp kalan bir insan değilim, geleceğe bakarım. Artık bundan sonra Galatasaray için en iyisini yapmak için mücadele edeceğim” ifadelerinde bulundu.

"GALATASARAY’IN KAPTANI SELÇUK"

Sabri Sarıoğlu, kaptanlıkla ilgili soruyu ise, "Galatasaray’ın kaptanı Selçuk’tur. Verilmiş bir karar var. Ben yöneticilerin, hocalarımızın kararlarına saygı duymuşumdur" diye cevapladı.

Abdurrahim Albayrak’ın takımdan ayrı kaldığı dönemde kendisini arayıp destek olduğunu ifade eden Sarıoğlu, "Abdurrahim abi seçimden iki gün önce aradı. 3 ay boyunca sürekli arayıp moralimi bozmamamı, sabretmem gerektiğini söylemişti. Sağolsun bana manevi yönden de çok destek verdi. Seçimle beraber zaten geri döndüm. Kendisine ve yönetimine, başkanıma teşekkür ederim. Ait olduğum yere döndüğüm için mutluyum" diye konuştu.