Trabzonspor Stadyum ve Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Sadıklar, bordo-mavili takımın kaptanı Onur’un sakatlığının Hüseyin Avni Aker Stadı’nın zeminine bağlı olmadığını söyledi.

Sadıklar, Onur’un sakatlığının tüm Türkiye gibi kendilerini de çok üzdüğünü belirterek, "Ancak bazı basın yayın organlarında ’Onur’un sakatlığına Hüseyin Avni Aker Stadı zemini neden olmuştur’ şeklinde haberler yapılmaktadır. Buna ayrıca, kulüp doktorumuzun da bu yönde bizlere rapor verdiği şeklinde haberler de eklenmiştir. Ancak bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Onur’un sakatlığına ilişkin adı geçen yönde bir doktor raporu bulunmamaktadır" dedi.

Sadıklar, stadın zemini ile alakalı bir sorunun bulunmadığını vurgulayarak, "Çimin altında kalan bölümlerde hiçbir sıkıntı yok. Sorun çimin kendisinde. Konusunda uzman, ulusal ve uluslararası şirketlerden aldığımız raporlar, çimin kendi yapısından kaynaklanan bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. Çimin hali hazırdaki durumu da sporcuların sağlığını tehdit edecek yapıda değil. Yine aynı kurumlardan aldığımız çözüm önerileri doğrultusunda da çim iyileştirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.