Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 2-2’lik beraberlikle sona eren Fenerbahçe maçı sonrası hakem hatalarına sitem etti.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısından konuşan Sağlam, "Kazanabileceğimiz bir maç oynadık. Oyunun son bölümünde rakip eksik kaldığı zaman girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Yine tartışılacak bir pozisyonla burada iki puan bıraktık. Beni mutlu eden şey ise; takımım bu maçta 120 kilometrenin üzerinde koşmuş. Genç bir takımız bunun avantajları olduğu gibi dezavantajları da oluyor. İstemediğimiz hatalar yapıyoruz ve pahalıya mal oluyor" dedi.

"HAKEMİN O NET KARARINI KİM DEĞİŞTİRDİ MERAK EDİYORUM"

Hakem kararlarının maça damga vurduğunu söyleyen Sağlam, "Bugünkü maçta Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında olduğu gibi iki tane hakem kararı maça damgasını vurdu. İlk yarıda Volkan’ın ceza sahası dışında topu elle kesmesi ve 90+3. dakikada verilen penaltı var. Penaltı pozisyonunda ince bir detay var. Hakem Tolga Özkalfa’nın önü açık. Pozisyonu görüyor ve ’devam’ diyor. Arkadan çok açık ve net bir kararı kim değiştirdiyse merak ediyorum. Bu hatalar ülkemizin vazgeçilmez gerçekleri. İstanbul’da oynadığımız dönemlerde bu hatalar çok yaşanıyor. Geçmişte de oldu, yarın da olacak. Bana sorulan bir soru da ’Anadolu’da Bursaspor’dan sonra bir takım daha şampiyon olur mu?’ Bu düzende hiç mümkünatı yok. Türk futbolundan ümidim kopuyor" şeklinde konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNUN GELİŞMESİNİ ENGELLEYEN BİRÇOK SORUN VAR"

Türk futbolu ile ilgili de yorumda bulunan deneyimli teknik adam, "Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi maalesef sabır. Ülke futboluna bakıldığı zaman antrenörlere doğru dürüst zaman bile vermemişiz. Şu anda dünya futbolunda söz sahibi olan antrenörleri biz maalesef ülke olarak harcamışız. Bu yaşananlardan da ders çıkarmıyoruz. Hocaları getiriyoruz bir de gönderirken üste paralarını verip gönderiyoruz. Bu durumda zaman zaman bizim başımıza geliyor. Bir yere hoca olarak gittiğimiz zaman bazen evimizi bile taşıyamıyoruz. Türk futbolunun gelişmesini engelleyen birçok sorun var ama kimse bunu engellemek içinde bir Türk futbolunun gelişmesini engelleyen birçok sorun var şey yapmıyor" açıklamasında bulundu.

Hakemlerin üzerlerindeki baskının azaltılması gerektiğini vurgulayan Sağlam, "Ben burada hakemleri suçlamak istemiyorum. Bu baskı olduğu sürece bu hakemler bundan sonra rahat bir karar veremeyecektir. Hakemleri rahat bırakmak lazım. Kazanma baskısından oluşan gerginlik sirayet etti. İnşallah düzelir beklentim var ama zor" diye konuştu.