NEVŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali ilk gün yarışlarıyla başladı.

Festival kapsamında ilk gün, ilçe merkezindeki parkurda 45 sporcunun katılımıyla eliminator yarışı gerçekleştirildi. Yarışmada, Belçika'dan Fabrice Mels birinci, Rusya'dan Timur Faziakhmetov ikinci, Türkiye'den İsak Ünal üçüncü oldu.

Festival organizatörü Aydın Ayhan Güney, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Kapadokya'da çeşitli organizasyonlar adıyla birçok bisiklet yarışması yapıldığını söyledi. 

Kapadokya'nın, dünyanın en önemli bisiklet parkurlarından birisine sahip olduğunun altını çizen Güney, "Biz de buradan yola çıkarak Türkiye'nin en büyük bisiklet organizasyonu gerçekleştirmek üzere yaklaşık 10 ay önce bir çalışma başlattık" dedi.

Güney, festivalin amacının her kesimden bisikletçiyi Kapadokya'da bir araya getirmek olduğuna değinerek, "Şu anda Kapadokya'da 4 günlük aktiviteler için bin 200 sporcuyu ağırlıyoruz. Amatör ve profesyonel bisiklet sporcuları bir arada olacak. Cumartesi günü Türkiye'de ilk defa 'Grand Fondo' isimli bir yarış yapılacak. Burada amaç, yol bisikleti sporcularının yarışlara teşvik etmek. Günlük hayatında bisikleti çok kullanan ve bunu yarışlara yansıtmak isteyen bisiklet sevdalıları burada buluşuyor" diye konuştu.

Festival, 13 Eylül Pazar günü yapılacak yarışlarla sona erecek.