ŞANGHAY

Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a karşı oynanan maçta, hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesi, Çin spor basınında geniş yer buldu.

Süper Lig takımlarının astronomik bedellerle dünya yıldızlarını transfer etmesiyle futbola olan ilginin her geçen gün arttığı Çin'de, Salih Dursun'un maçın 86. dakikasında hakem Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart, "Futbol tarihinde yeni bir sayfa" olarak yorumlandı.

Ülkede yayın yapan Ifeng Sports, "Orta hakem kırmızı kart gördü, futbol tarihinde yeni bir sayfa açıldı" başlığıyla verdiği haberinde, "Türk futbolcu, kırmızı kartı kaparak hakeme gösterdi, hakem de kartı geri alıp bu futbolcuya tekrar gösterdi" ifadelerine yer verildi. Galatasaray'ın 2-1 galibiyeti ile sona eren maçta yaşanan ilginç olayın "Futbol tarihine geçtiğine" vurgu yapıldı.

Çin'in en çok takip edilen internet haber portallarından Sina Sports ise "Şok! Hakem kırmızı kart gördü" başlığını kullanarak, "Telekom Arena'da konuk ekip Trabzonspor, hakeme gösterilen kırmızı karta rağmen maçı 7 kişi tamamladı ve ev sahibi Galatasaray'a 2-1 yenilmekten kurtulamadı" ifadesine yer verdi.

Ülkede sosyal medya sitelerinde de Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart gösterdiği anın fotoğrafları yoğun olarak paylaşıldı.

Muhabir: Tevfik Durul