Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde 22 Kasım 2022 Salı günü 8 okul takımından yaklaşık 90 sporcunun mücadele ettiği okul sporları küçükler futbol il birinciliği müsabakaları, Alparslan Ortaokulu ile Özel Başarı Ortaokulu arasında oynanan final karşılaşmasının ardından sona erdi.

Yunuskent Futbol Sahası’nda 5 gün boyunca devam müsabakaların son günün de ilk karşılaşma Özel Karadağ Ortaokulu ile Özel Babaoğlu Ortaokulu’nun üçüncülük, dördüncülük maçına sahne oldu. Normal süresi 1-1 biten maçta Özel Karadağ Ortaokulu rakibini penaltılarla yenerek şampiyonayı üçüncü sırada tamamlamayı başardı.

Şampiyonluk maçında ise Alparslan Ortaokulu ile Özel Başarı Ortaokulu karşı karşıya geldi. 25’er dakikalık iki devre şeklinde oynanan maçta Alparslan Ortaokulu rakibini 3-1 yenerek şampiyonluk kupasını kaldıran takım oldu.

Okul sporları küçükler futbolda il şampiyonu olan Alparslan Ortaokulu elde ettiği bu başarı ile ileri bir tarihte düzenlenecek Türkiye şampiyonası grup maçlarında Karaman’ı temsil etme hakkı kazandı.

Okul sporları küçükler futbolda genel sıralamada ise; Alparslan Ortaokulu birinci, Özel Başarı Ortaokulu ikinci, Özel Karadağ Ortaokulu üçüncü ve Özel Babaoğlu Ortaokulu dördüncü oldu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Yunuskent Futbol Sahası’nda düzenlenen törenle verildi.