YOZGAT (AA) - Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, uluslararası arenada kazandığı madalya sayısını arttırmak için çok çalıştığını ifade etti.

Bozok Üniversitesinin Erdoğan Akdağ Kültür Merkezi Çamlık Salonu'nda düzenlediği, "Gençlik, Spor ve Zinde Yaşam'' konulu söyleşiye katılan Kayaalp, tecrübelerini üniversite öğrencileriyle paylaştı. 

Spora ilkokul öğretmeni ve ailesinin tavsiyesiyle başladığını anlatan Kayaalp, ''10 yıldır güreşte ülkemize hizmet ediyorum. 10 yılda Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşımızı okutuyorum'' dedi.

Türkiye'nin sporda büyük başarılara ihtiyacı olduğunu belirten Kayaalp, şöyle konuştu:

"Gelişmiş ülkeler, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında çok sayıda madalya kazanıyor. Bizler de bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Her sene daha çok çalışıyoruz. Zor şartlardan geçtik. Antrenmanlarda bir günde 3-4 kilo ter atıyoruz. 17 yaşından beri güreşiyorum. Gerçekten de gurur duyarak bu işi yapıyorum. İnşallah, bundan sonra da yapmaya devam edeceğim. Bu kadar başarı gerçekten kolay kazanılmadı. Onun için bu kazanmış olduğumuz madalyalar çok önemli.''

Gittiği birçok ülkede güreş müsabakalarına ilginin yoğun olduğunu dile getiren Kayaalp, Türkiye'de salonların dolmamasından yakındı. 

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, etkinliğin sonunda Kayaalp'e plaket verdi.