Okul Sporları 2015-2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen okullararası yıldızlar futbol il birinciliği müsabakaları 12 okuldan yaklaşık 135 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.Yunuskent Futbol Sahasında oynanan müsabakalarda sporcular il birinciliği için ter dökerken, karşılaşmalarda atılan bir birinden güzel goller sporseverlerin gözlerinin pasını silmesini bildi. 
Yaklaşık bir hafta boyunca devam eden müsabakalar sonunda Makbule Orman Ortaokulu birinci olurken, Özel Başarı Ortaokulu ikinci, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu ise üçüncü olan takımlar oldu. Şampiyon olan Makbule Orman Ortaokulu gerçekleşecek olan yıldızlar futbol grup müsabakalarında Karamanı temsil etme hakkı elde eden takım oldu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Osman Selçuk Akbaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından verildi.