02 Mart 2016 tarihinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde başlayan okullararası küçükler hentbol il birinciliği müsabakaları kızlar ve erkekler kategorisinde 8 okuldan yaklaşık 64 sporcunun nefes kesen mücadelesine sahne oldu. İl birinciliği için tüm hünerlerini sergileyen sporcular, attıkları bir birinden güzel goller ve müsabakalarda gösterdikleri performansları ile Karamanlı sporseverlere 3 gün boyunca hentbol ziyafeti yaşattılar.
Final müsabakalarının yapıldığı son gün ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, genç sporcuları yalnız bırakmayarak sporcuların final coşkusuna ortak oldular. Zevkli geçen müsabakalarda Bifa Ortaokulu kızlar ve erkekler olmak üzere her iki kategorisinde de şampiyon olarak müsabakalara damga vuran takım oldu.
Okullararası küçükler hentbol il birinciliği müsabakalarında her iki kategoride şampiyon olan Bifa Ortaokulu öğrencileri yapılan ödül töreninin ardından şampiyonluklarını timsah yürüyüşü yaparak kutladı. Öğrencilerin bu sevinç gösterisi şampiyonada renkli görüntülere sahne oldu.
Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda oluşan tablo ise: Erkekler kategorisinde Bifa Ortaokulu birinci, Yunus Emre Ortaokulu ikinci, Mümine Hatun Ortaokulu üçüncü, Özel Başarı Ortaokulu dördüncü, kızlar kategorisinde ise, Bifa Ortaokulu birinci, Makbule Orman Ortaokulu ikinci, Mümine Hatun Orta Ortaokulu üçüncü ve Yunus Emre Ortaokulu dördüncü olan takımlar oldu. Müsabakalarda her iki kategoride de dereceye girerek şampiyon olan Bifa Ortaokulu ileri bir tarihte yapılacak olan grup müsabakalarında Karamanı temsil etme hakkı elde eden takım oldu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Mustafa Karadeniz ve protokol tarafından verildi.