Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin (TKBL) ilk haftasında kendi evinde Hatay Büyükşehir Belediye’yi 68-60 yenen Samsun Canik Belediye lige galibiyetle başladı.

Maçın ardından antrenör ve oyuncular maçı değerlendirdi. Samsun Canik Belediye Başantrenörü Ekin Baş, “Canik Belediye takımına geldiğimden beri çok günler geçirdik ve çok güzel galibiyetler aldık. Bu sezon başında Bahar ve Mehtap’ın sakatlıkları vardı. Oyuncu bütçesi olarak karşılaştırdığımızda bizim 2 katımız olan bir takımla karşılaştık. Sahada Dolar’lar, Euro’lar oynamıyor, sahada yürekli oyuncular ve kazanmak isteyen oyuncular oynuyor. Bu her sporda böyledir. Ben oyuncularıma bunu aşılıyorum. Maçın başından sonuna kadar benim sistemime bağlı kalarak devam ettikleri için oyuncularımı kutluyorum” dedi.

Lige galibiyetle başladıkları için mutlu olduğunu belirten Samsun Canik Belediye oyuncusu Joslyn Elise Tinkle, “Maça çok konsantre başladık ve bütün maç boyu çok agresif oynadık. Rakip takım çok sert bir savunma yaptılar. Özellikle bana ve Sasa Cado’ya iyi savunma yaptılar. Agresif savunma olduğundan bende ikinci yarı her zaman attığım şutları bulamadım. Ben durduğumda diğer arkadaşlarım öne çıktı. Biz bu maçı takım olarak kazandık” diye konuştu.

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE CEPHESİ

Kazanmak için yeterli mücadeleyi yapamadıklarını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başantrenörü Hakan Acer, “Biz ilk devrede savunma sorunlarımızı çözmeye çalıştık. Fakat ikinci devrede çok ekstra rakibin diğer oyuncuları sorumluluk aldı ve onlar maçı kazandırdı. Bizde ise uzun oyuncumuzun çok erken faul alıp oyunda kalamaması bizi çok etkiledi. Daha fazla sorumluluk alması gereken oyuncularımız var. Onların biraz daha konsantre olup oynamaları gerekiyor. Türkiye ligi bu sene çok zor ve sert bir lig olacak. Dolayısıyla her maç çok önemlidir. Bugün kazanmak için yeterli mücadele gösteremedik. Bu maçı unutup Pazar günü oynayacağımız maçı düşünmeliyiz” şeklinde konuştu.

Maçı kaybettikleri için üzgün olduğunu belirten Hatay Büyükşehir Belediye oyuncusu Duygu Fırat, “Türkiye Kupası’ndaki kayıplarımız nedeniyle takım halen rehavet içerisinde. Maça çok iyi hazırlanmıştık. Fakat Lynetta Janae Kizer’in erken 5 faul almasıyla takım oyunumuz bozuldu. O nedenle hücum ve savunmada eksildik. Biran önce toparlanıp önümüzdeki maçları alacağımızı umuyorum” ifadelerini kullandı.