PTT 1. Lig’in 11. haftasında Samsunspor kendi evinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a 4-1 mağlup oldu. Maçın ardından teknik adamlar karşılaşmayı değerlendirdi.

4-1’lik mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını belirten Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altun, “Böyle olmasını istemezdik. Maalesef futbolda böyle şeyler oluyor. Futbolcularımın psikoloji ve mental yorgunlukları dakikalar ilerledikçe saha içerisinde bariz bir şekilde kendini göstermeye başladı. Ama oyuna gelince de oyuna iyi başladık. Futbolcularım baskılı ve istekli futbollarını sahaya yansıttılar. Yediğimiz goller kendi bireysel olumsuzluğumuzdan oldu. Ben onu da oyuncularımın psikolojik yorgunluğuna bağlıyorum. Biz bu maçı kaybettik ama kendimizi kaybetmeyelim. En kısa sürede toparlanacağız. Bu mağlubiyet için herkesten özür diliyorum. Futbolcularımı kutluyorum ve hepsine teşekkür ediyorum. İlerleyen haftalarda toparlanacağız. Psikolojimizi düzelttiğimiz zaman iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Samsunspor taraftarıyla bütünleşen bir takım. Taraftarımız bu moral bozukluğunda ihtiyacımız olanı bize yansıttılar. Biz yolumuzdan şaşmadık, yolumuza devam edeceğiz. Bizi kimse yolumuzdan şaşırtamaz” dedi.

UMAR’IN GERİ GELMESİ BİRAZ ZOR

Basın mensuplarının Aminu Umar’ın son durumunu sorması üzerine Altun, “Umar’ı ben antrenmana bekliyorum. Umar gelmedi. Ertesi gün Umar gitmiş. Umar’ın kendi hakkı var. Herhalde dışarından birileri Umar’ı yönlendirmiş. Gayet iyi gidiyorduk. Bizim de önemli bir parçamızdı. Takımda oynayıp oynamaması önemli değil, takımda olması bize yeterdi. Umar bizim için bir kayıp. Neden gittiğini halen araştırmaktayız. Yabancı futbolcuların maaşlarını yatırmadığınız zaman hemen FIFA’ya başvuruyor. Umar’ın geri gelmesi biraz zor gibi ama yönetim kurulumuz Umar’ın geri gelmesi için çok çaba sarf ediyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile konuşup, iletişim kuruyorlar. İnşallah çözeriz ve Umar’da gelir. Umar bizim ailemizin bir parçasıdır” diye konuştu.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise kazandıkları için mutlu olduğunu belirterek, "İki takımın da kazanması gereken bir maçtı. Samsunspor gerçekten bu ülkeye çok büyük yıldızlar yetiştirmiş, özellikle süper ligde başarılar yaşamış bir camia. Biz geçen sene Mersin İdmanyurdu ile Samsunspor karşısında Play-off finali oynarken bunları söylemiştim. Mersin İdmanyurdu’da aynı Samsunspor gibi maddi sıkıntılarla boğuşuyordu. Samsunspor’un ne yazık ki halen bu sıkıntı ile boğuştuğunu görüyorum. Çünkü oyuncuların hafta içi bir gün idmana çıkmazlığı var. İnşallah böyle değerli bir camia en kısa zamanda bu sıkıntılardan kurtulup, kendine yakışan süper ligde yer alır. Bizim geçen hafta kendi sahamızda yenildiğimizden dolayı moralimiz biraz düşüktü. Oyuncularım maça çok iyi başladılar. Geri düştükten sonra Samsunspor gibi bir takım karşısında 4 gol atıp geri dönmek bizim takım açısından çok önemliydi. İyi oynadık, 4 gollü bir galibiyet aldık ve bu bizi sevindirdi. Samsunspor’un antrenmana çıkmamasını bizim için avantaj olarak görenler oldu. Ben bunu böyle görmüyordum. Ben bunu bizim için bir dezavantaj olarak görüyordum. İlk defa böyle bir protesto oldu. Futbolcular taraftarlarıyla kenetlenmişlerdi. Ama bu devam ederse diğer rakip takımlar için bir avantaj olabilir” şeklinde konuştu.