ŞANLIURFA (AA) - Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde karşılaşacak olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Ceylanpınar Engelliler, kentte ilk kez derbi heyecanı yaşatacak.

GAP Arena Spor Salonu, 27 Aralık Cumartesi günü saat 12.00'da farklı bir maça sahne olacak. Bugüne kadar çok sayıda ''misafir'' takımı ağırlayan salon, ilk defa kenti 1. Lig'de temsil eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Ceylanpınar Engelliler'in mücadelesine ev sahipliği yapacak.

Kentin iki takımı da şuana kadar oynadığı 4 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak ligde ilk iki sırayı paylaşıyor.

Lig'in yeni takımlarından Ceylanpınar Engelliler, çıktığı karşılaşmalarda tecrübeli rakiplerine adeta kök söktürdü. İç ve dış sahada rakipleri karşısında ciddi sayı farklarıyla galibiyete uzanan Ceylanpınar temsilcisi, 4 maçta 374 sayı atarak maç başı 94 sayı ortalamasıyla ligde liderlik koltuğunda bulunuyor.

Sezona Süper Lig hedefiyle başlayan kentin bir diğer temsilcisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de performans grafiğindeki başarısıyla dikkati çekiyor. Oynadığı 4 maçta 321 sayı atan Şanlıurfa temsilcisi ise yediği 184 sayı ile ligde en az sayı yiyen takım unvanını elde etti.

- Yöneticilerden "dostluk" çağrısı

Kulüp yöneticileri, karşılaşma öncesi "dostluk" çağrısı yaptı. 

 Ceylanpınar Engelliler'in antrenörü Mehmet İdoğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar çok sayıda maç yaptıklarını ancak bu hafta farklı bir deneyim yaşayacaklarını söyledi.

Karşılaşmanın her iki takım açısından da farklı anlamlar taşıdığını ifade eden İdoğ, maçta şehrin ''en iyi takımı'' olduklarını seyircilere göstermek istediklerini belirtti.

İdoğ, galip gelmek istediklerini vurgulayarak, ''Elbetteki galip gelen taraf olmak isteriz ancak bu maçın galibi Şanlıurfa şehri olacaktır. O yüzden birlik, beraberlik ve dostluk için maça çıkacağız. Lig'de ilk iki sırayı paylaştığımız için tüm takımların gözü de aynı zamanda bu maçta olacak. Maçtan galip ayrılarak büyük bir yükü sırtımızdan atmak istiyoruz" dedi.

Şanlıurfa Engelliler Kulübü Başkanı Serdar Yıldırım da, bu sezon kentten mutlaka bir takımın Süper Lig'e çıkacağına inandığını söyledi.

Kentin farklı bir takımıyla karşılaşacak olmanın heyecanını yaşadığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

''Oyuncularımız sezonun ilk 4 haftasında üst düzey bir performans ortaya koydu. Benzer başarıyı Ceylanpınar karşısında da sergilemek istiyoruz. Amacımız sahamızda seyirci desteğiyle galibiyete uzanmak. Bu maç bizim açımızdan ilimizde engelli sporunun geldiği noktayı gösteriyor. İyi olan ve kazanan dostluk olsun.''