Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Fethi Şimşek, PTT 1. Lig’i ilk ikide tamamlayarak Süper Lig’e direkt yükselmek istediklerini söyledi.

PTT 1. Lig’de haftayı 2-1’lik Altınordu galibiyeti ile kapatan Şanlıurfaspor, Süper Lig hedefine kilitlendi. Ligde şampiyonluğu kovalayan Şanlıurfaspor’un kulüp başkanı Fethi Şimşek, Altınordu maçından altın değerinde 3 puan aldıkları belirtti. Zorlu haftada kritik 3 puanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şimşek, “Alınan 3 puan Şanlıurfamız’a, Güneydoğumuza ve tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten bizim ihtiyacımız olan bir galibiyetti. İnşallah bundan sonra daha büyük başarılılara imza atarız. Bu takım, bu bölge, bu şehir Süper Lig’e layıktır. İnşallah hedefimize ulaşacağız” dedi.

"YÖNETİM VE TEKNİK HEYET DEĞERLENDİRİYOR"

Devre arasındaki transfer politikasıyla ilgili konuşan Şimşek, “Takımda neye ihtiyaç varsa teknik heyet ve sportif yönetim tarafından değerlendiriliyor. 4 hafta sonra devre arası oluyor, devre arasıyla birlikte inşallah icraatlarımızı yapacağız. Takımı nasıl kurduysak bu takımın boşluklarını dolduracak atamaları yapacağız” diye konuştu.

Öncelikle günlük sorunlarını çözmeye çalıştıklarını vurgulayan Şimşek, kalıcı gelir konusunda da çalışma yürüttüklerini kaydetti. Şimşek, kalıcı gelirler için yapılanları şöyle anlattı:

“Bugün sorunları çözerken esas kalıcı gelir dediğimiz asıl dediğimiz konularımız var. Urfa buna potansiyel olarak müsait, ekonomik olarak buna müsait, eğilim olarak da müsait. İnşallah bununla ilgili hisseleri Şanlıurfaspor’a ait olmak üzere 3 adet anonim şirketi kurduk. Bu 3 adet anonim şirket farklı faaliyet dallarında ekonomik faaliyet yaparak, bu ekonomik faaliyetlerde elde ettiği gelir Şanlıurfaspor Kulübü’nün kalıcı olarak Süper Lig’de kalması ve sportif faaliyetlerini yapması için kullanılacaktır. Bu çok önemli bir konu, çok önemli bir gelişme, bu gelişmeler inşallah Şanlıurfaspor’u şuradan yüz bin gelsin, buradan elli bin gelsin sorunlarından, başka bir aşamaya sevk edecektir. Ben bu konuda sorumluluk üstlendim. İnşallah bu başarıya ulaşacağız. Bu sezon sonuna kadar birçok şeyi halletmiş olacağız.”

"HEDEF DİREKT SÜPER LİG"

Şimşek, hedeflerinin direkt olarak Süper Lig’e yükselmek olduğunu vurgulayarak, "Play-off’u zorlarız ama önce birinci veya ikinci olarak Süper Lig’e gitmek bizim hedefimiz olmalı. Ligin tepesi belli oldu. Dibi henüz belli değil ama tepesi aşağı yukarı belli. Transferlerle ikinci devrede kimler ne yapacak ona bakacağız. Biz de ikinci devreyle ilgili bazı atılımlar yapmak istiyoruz” dedi.

“TARAFTARI BEĞENDİM”

Şanlırfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, Altınordu karşısında takıma destek veren taraftarları beğendiğini ve onların sayesinde 3 puanı kazanan taraf olduklarını söyledi.

Taraftarların çok iyi olduğunu dile getiren Şimşek, "Bu maçta sevinmeyi bildik. Taraftar bilincinin oluşumu sevinçle orantılıdır yani ne kadar çok sevinirsen o kadar taraftar olursunuz. Altınordu maçında özellikle ben taraftarı beğendim, daha iyi taraftarlardı. Son maçımızda 1-0 yenik durumdan 2-1 galip duruma geçmemize o ambiyansın etkisi de oldu. Futbolcularımızın gayret ve çabasının da çok etkisi oldu. Bunlar bir süreç içerisinde oluşacaktır. İnşallah iyi günler bizi bekliyor diyelim, inşallah daha iyi yerlere gideriz” açıklamasında bulundu.