Şanlıurfaspor Başkanı Feti Şimşek, Passolig uygulaması nedeniyle Türk futbolunun risk altına olduğunu ifade etti.

Başkan Şimşek, Passolig uygulamasından dolayı tüm kulüplerin sıkıntı yaşadığını belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun konuya acil çözüm bulması gerektiğini ifade etti. Şimşek, “Bu sorunu yaşamayan yok. Passolig yetkilileri buna acil çözüm bulmalı. Gerçekten Türk futbolu risk altında. Seyircinin olmadığı bir oyunun hiçbir anlamı yok. Mutlaka buna özüm bulunması gerekiyor. Seyirci fedakarlık yapacak kapıya kadar gelecek, Passolig’i de var ama sistem arızalı. ’Sistem arızalı ne yapalım giremezsiniz’ deniyor. Böyle bir şey olur mu? Bu seyirci açısından, kulüpler açısından kötü bir olay. Yönetimin bu konuda hiçbir yetkisi yok. Bu kararı federasyon aldı” dedi.

Tüm olumsuzluklara rağmen Şanlıurfaspor’un Pasolig kartı satışının diğer kulüplere rağmen daha iyi olduğunu anlatan Şimşek, "Urfa’da Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı zorlayacak bir seyirci potansiyeline ulaşılacaktır. 5-6 bini geçen bir Passolig satışı var. Bu sayı yükselecektir. Şu anda sadece Passolig’i olanlar potansiyel seyirci ama daha önce herkes potansiyel seyirciydi” ifadelerini kullandı.

Kulüp yönetimi olarak Ocak ayında 2. yılı bitirmek üzere olduklarını vurgulayan Şimşek, hedeflenen şampiyonluğa ulaşmak istediklerini kaydetti. Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ligin şartlarını bu yönetim, bu kadro algıladı. Çok isabetli, çok uyumlu bir kadro. çok uyumlu bir hoca ve çok uyumlu bir yönetimin olarak takımımızı şampiyonluğa ulaştırmaya çalışıyoruz. Son haftalarda alınan galibiyetler yüzümüzü güldürdü. Ancak futbol çok sürprizlerle dolu bir oyun, sürpriz sonuçlar olabiliyor. Her zaman beklediğiniz sonuç olmuyor. Bundan sonra da inşallah bu iyi gidişatımızın devamı gelecek.”

TRANSFER MESAJI

Şimşek, devre arasında transfer yapılacağı yönünde mesajlar verdi. Ligin çeyreğini bitirdiklerini ve ilk devrede 8 maçları kaldığını belirten Şimşek, “Devre arasında da teknik heyetimizin vereceği rapor doğrultusunda takımın omurgasını asla dokunmadan ihtiyaç noktalarına, adrese teslim bazı transferler, bazı takviyeler yapacağız ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Şimşek, ligin en az gol yiyen ve en az gol atan takımı olduklarını dile getirerek, gol yollarında sıkıntı yaşandığını vurgulayarak, “Demek ki bizim defans hattımız, orta sahamız iyi ama forvet hattımız daha koordineli olmalı. Sonuçta memnun edici sonuçlar alınıyor ama bundan sonra daha dikkatli olunması gerekiyor” dedi.

Şimşek, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bünyesinde bulunan GAP Arena’nın 49 yıllığına Şanlıurfaspor’a kiralanacağını belirten Şimşek, GAP Arena Stadyumu’nun ambiyansında sorun olduğunu ifade etti. Yıkılan 11 Nisan Stadı’nın GAP Arena’dan daha iyi olduğunu belirten Şimşek, “Futbolcu, seyircinin sesini almalı, topun sesi seyirciye gitmeli ama biz bu zevki yaşayamıyoruz. Bir futbol kültürümüz eksik, sahamız bu baskıyı kurmaya, kendi sahamız olduğunu yansıtmaya müsait değil” diye konuştu