PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor’un futbol şube sorumlusu Nihat Kırmızı, Deniz Çoban’ın derhal hakemliği bırakması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfaspor, ligin 14. haftasında Urfa’da oynanan ve 1-1 tamamlanan Giresunspor mücadelesinde yaşanan hakem hatalarına sert tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Şanlıurfaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Nihat Kırmızı, Türk futboluna zarar veren sözde hakem ve spor adamlarını Türk futbolundan temizleyene kadar hukuki zeminde yapılması gereken her şeyi yapacaklarını vurguladı.

"YASAL GİRİŞİMLERE BAŞLADIK"

Yaptığı yazılı açıklamada, Pazartesi günü itibariyle bu konudaki yasal hakları olan girişimlere başladıklarını belirten Kırmızı, "Giresunspor ve diğer tüm rakip takımlara gösterdiğimiz misafirperverliği tüm Türkiye takdir ederken, şimdiye kadar mağlup olduğumuz maçlarda dahil hiçbir maçımızda rakip aleyhine en küçük bir küfür veya saldırı yaşanmadığı" dedi.

"HAKEMLERİN BÖLGEYE ÖNYARGILI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Kırmızı, kendilerinin futbolu güzelleştirmeye çalıştığını ifade ederek, "Hakemler tamamen aleyhimize, haksız kararlar veriyor ve bizim güzelleştirmeye çalıştığımız futbolu çirkinleştiriyor. Bu durum da, Süleyman Abay gibi Deniz Çoban gibi gelen hakemlerin bazılarının bölgeye önyargılı olduğunu bizlere düşündürüyor. Buradan soruyoruz maçın 4. hakemi bile teknik direktörümüz Cihat Arslan’a ’pozisyon penaltıydı’ demişken 4. hakem bu pozisyonda neden hakemi uyarmadı? Deniz Çoban kimden korktu da gözünün önündeki çok net 2 pozisyonda düdüğünü çalamadı? Deniz Çoban gibiler önce Allah’tan korkmalıdır, Allah’tan başka kimseden korkulmaz. Allah’ın adaleti de ülkemizin kanunlarındaki hukuki adalet de er geç tecelli edecektir. Biz kendi sahamızda da deplasmanlarda da birçok galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik aldık futbol kuralları içerisinde hakem hatasıyla bile olsa kalan tüm maçlarımızı kaybetsek bile sesimiz kesinlikle çıkmazdı. Pozisyonları incelediğimizde daha önce de kulağımıza gelen fakat şimdiye kadar itibar etmediğimiz pis kokulu duyumların üzerine gideceğiz. Ulaşmaya çalıştığımız delillerin somutlaşmasıyla da yasal süreci başlatacağız" diye konuştu.

"ŞİMDİYE KADAR İTİBAR ETMEDİĞİMİZ DUYUMLAR ALDIK"

Şanlıurfaspor’un ülkemizin güzide illerinden biri olduğunu vurgulayan Kırmızı, "Türk futbolunun parlayan yıldızıdır. Şanlıurfa insanı ülkesine de, şehrine de, Türk futboluna da herkesten fazla sahip çıkar. Türk futbolunun artık bölgelerle, şivelerle dalga geçen zihniyetten kurtulup ülke futbolunun üst seviyeye gelmesi için hizmet edecek temiz insanlarla çalışmaya başlaması gerekmektedir. Biz kulüp olarak taraftarımızı rakibimizin şehre gelmesinden itibaren göstermiş olduğu centilmence davranışları ve 90 dakika boyunca en ufak bir olay çıkarmadan takımını desteklemesinden dolayı tebrik ediyoruz. Şanlıurfaspor Kulübü ve taraftarı bundan sonra da rakip takımları en iyi şekilde misafir edecek ve hiçbir olaya müsaade etmeden galibiyet, mağlubiyet veya beraberlikle uğurlayacaktır. Ama herkes bilsin ki, Şanlıurfaspor’un hakkını bundan sonra kimse gasp edemeyecektir. Federasyonumuzla beraber futbola hizmet etmek için uyumlu bir duruş sergilediğimizi, elimizden geleni yaptığımızı ve bundan sonra da fazlasını yapmaya hazır olduğumuzu başta futbol federasyonu başkanımız Sayın Yıldırım Demirören olmak üzere tüm yöneticiler bilmektedir. MHK bu konuda gerekeni yapmalıdır. Bu konular MHK başkanlarının istifalarıyla, kaçmalarıyla, çözülemez. Doğru işler yaparak, her kulübün sesini dikkate alarak, haksızlıkların üzerine gidilerek çözülebilir. Bu hakemleri görünce yeni MHK başkanı Sayın Namoğlu’nun işinin tahminimizden de zor olduğunu görmekle beraber, bu işin üstesinden geleceğine inancınız tamdır. Adana Demirspor ve Giresun maçlarıyla ilgili şimdiye kadar itibar etmediğimiz bazı duyumlar aldık ve bunun üzerine gideceğiz. Biz Şanlıurfaspor Kulübü olarak temiz bir futbol istediğimizi ve Deniz Çoban gibi art niyetli hakemleri artık maçlarda görmek istemediğimizi kamuoyuna bildiririz" açıklamasında bulundu.