03 Ocak 2015 Cumartesi günü Karaman Bisiklet İl temsilciliği tarafından düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Tırmanışı” na,  Türkiye Bisikletliler Derneği Karaman Şubesi, Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Bisiklet Topluluğu destek verdi. Konu ile ilgili olarak Bisiklet İl Temsilcisi Barış Ünlü şu açıklamayı yaptı.” Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri 100’üncü yılında anmak için 3 Ocak 2015 Cumartesi  günü Karaman ilinin kuzeyinde bulunan Karadağ’a bisikletlerimiz ile tırmanış yaptık. Sarıkamış Şehitlerini Anma Tırmanışına katılan sporcularımız, Sarıkamış’ta şehit düşen binlerce vatan evladına olan görev ve sorumluluğunu ülkemize ve Karamanımıza hatırlatmak istemişlerdir.

22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi, olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Erzurum’daki 9. Kolordu Komutanlığı ile Sarıkamış’taki subayların Allahuekber Dağları’ndaki sessiz anma törenleri, 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da öncülüğünde başta gençler olmak üzere kamuoyuna mal edildi. Anma törenleri artık Türkiye’nin dört bir yanında 10 binlerce gencin katılımıyla gerçekleştiriliyor.
Bizlerde Karaman ili bisiklet sporcuları olarak şehitlerimizin bizler için katlanmış oldukları zorluğun çok az bir kısmını yaşamak ve şehitlerimizi bir nebze olsun anlamak istedik. Bu amaçla şiddetli soğuğa rağmen bu tırmanışı gerçekleştirdik. Oldukça fazla üşüdük. Üşümenin ve kış şartlarında yaşamanın zorluğunu anladık. Bu tırmanışımızı geleneksel hale getirip her yıl artan bir katılımcı sayısı ile devam ettirmek istiyoruz.  1915 yılında şehit olan bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun diyor ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.