Bursaspor’un Teknik Direktörü Şenol Güneş, eski takımına karşı 16 yıl aradan sonra rakip oldu. Maç öncesinde bordo-mavili ve yeşil-beyazlı taraftarlar Güneş lehinde tezahüratlarda bulundu.

Yeşil-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında sahasında Trabzonspor’u konuk ediyor. Geçtiğimiz hafta Kardemir Karabükspor maçında aldığı yenilgi sonrasında zirve yarışında önemli yara alan Bursaspor, zorlu müsabakadan 3 puanla ayrılarak rakibinin üzerine geçmek istiyor. Teknik direktörlüğe Ersun Yanal’ın gelmesinin ardından büyük çıkış yakalayan Trabzonspor da bu müsabakadan galibiyet hedefliyor.

BURSASPOR’DA 4 EKSİK

Öte yandan zorlu müsabaka öncesi yeşil-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Serdar Aziz, Ethem Ercan Pirgül ile cezalı Josue ve Traore forma giyemeyecek. Trabzonspor’da ise sakatlıkları bulunan Onur Kıvrak, Deniz Yılmaz ve Avraam Papadopoulas zorlu müsabakada görev alamayacak.

ŞENOL GÜNEŞ 16 YIL SONRA TRABZON’A RAKİP

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, uzun yıllar çalıştırdığı Trabzonspor’a 16 yıl sonra rakip oluyor. En son 28 Kasım 1998’de Sakaryaspor ile Trabzonspon’a karşı mücadele eden Güneş, o maçta sahadan 2-1 mağlup ayrılmıştı.

BURSASPOR TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Öte yandan yağışlı yağmura rağmen yeşil-beyazlı taraftarların maça büyük ilgi gösterdiği görüldü. Açık kale arkasında yer yer boşluklar göze çarparken, diğer tribünlerin ise dolu olduğu görüldü. Trabzonspor taraftarı da kendisine ayrılan bölümü doldurduğu görüldü. Karşılaşmayı yaklaşık 20 bin taraftar takip ediyor. Maç öncesinde takımlarına sahip çıkan yeşil-beyazlı taraftarlar oyuncuları tek tek tribünlere çağırıp yumruk şov yaptırdı. Bursasporlu taraftarlar tribünlerde de ’Sen bana yasak ben sana tutsak’ yazılı bir pankartta açtı. Ayrıca yeşil-beyazlı ve bordo-mavili taraftarların ‘şikeye karşı omuz omuza’ ve ‘yeter Yıldırım Demirören’ şeklinde ortak tezahüratlarda bulundu. Yeşil-beyazlı ve bordo mavili taraftarlar Güneş lehinde tezahüratlarda bulundu.

BEKİR VE FERNANDAO’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Bursasporlu ve Trabzonsporlu futbolcular sahaya çıkarken Fernandao ve Bekir Yılmaz örnek bir davranışa imza attı. Yağan aşırı yağmurdan dolayı eşofman üstünü çıkartan iki futbolcu, ıslanmasınlar diye çocuklara verdi.

11’LER ŞÖYLE:

Bursaspor ve Trabzonspor takımları maça şu ilk 11’ler ile başlayacaklar:

“Bursaspor: Harun, Şener, Civelli, Şamil, Aziz, Volkan, Ozan, Bekir, Belluschi, Bakambu, Fernandao.”

“Trabzonspor: Fatih, Bosingwa, Medjani, Mehmet Ekici, Sefa, Özer, Constant, Mustafa, Yusuf, Fatih, Yatabare.”