Türkiye Judo Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Sakarya Serdivan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası 70 ilden 840 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu. Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Samet Serçeli’nin de mücadele ettiği şampiyonada zorlu rakipleri karşısında gösterdiği performansla göz dolduran Serçeli, yarı final müsabakasından rakibine şanssız bir şekilde yenilerek 50 kilo da Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösterdi.
Çalışmalarına milli takım antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan eşliğinde devam eden Serçeli, elde ettiğini başarıdan dolayı mutlu olduğunu belirterek,” Yıl boyunca disiplinli bir çalışma maratonu sonunda emeklerimizin karşılığını böylesine anlamlı bir derece ile süslemek gurur verici. Fakat daha güzel başarılara imza atmak için daha çok çalışmak gerekiyor. İnşallah diğer şampiyonalarda daha iyi sonuçlar alarak Karaman’ı en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.” diye konuştu.
Samet Serçeli’nin başarısından dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Sakarya’da düzenlenen şampiyonada Türkiye üçüncüsü olarak ilimize dönen ve bu haklı gururu bizlere yaşatan başarılı sporcumuzu tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Başarılı sporcumuzun kariyerinin ilerleyen dönemlerinde bu güzel başarıları sık sık tekrarlamalarını ümit ediyorum.”