Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynanan kupa maçının ardından yaptığı açıklamada, “Kazanarak başlamak her zaman çok güzeldir” dedi.

Sivasspor’un teknik direktörlük görevine getirildikten sonra ilk maçına Ziraat Türkiye Kupası’nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a karşı çıkan Sergen Yalçın karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “İlk maçımız olması itibariyle çok değer verdiğimiz bir karşılaşmaydı. Kazanarak başlamak her zaman çok güzeldir, öyle olduğunu düşünüyoruz. Ancak oyunun tamamında gerek oyun disiplini, gerekse oyuncularımın maçı çok ciddiye alışı, saha içindeki olaya bakışları bizi çok mutlu etti. Bundan sonraki süreçte bu tür sonuçlara ihtiyacımız var. Bu oyun anlayışını oynadığımız her müsabakada sahaya yansıtmamız lazım. Şu anda saha içerisinde bazı sorunlarımızın olduğu bir gerçek. Bundan öncesinin ama sorunlarımızı halletmek için çok çalışmamız lazım. Kendimize göre planlamalarımız özellikle devre arası bizim için çok faydalı olacak diye düşünüyorum. Çünkü o süreçte birçok açığımızı kapatabiliriz. Gerek transfer olsun, gerekse takım içindeki sorunlarımız olsun, hepsinin en kısa sürede giderip çok çabuk bir şekilde Sivasspor’u olması gereken yere getirmeyi planlıyoruz. İnşallah başarılı oluruz” dedi.

Kupa maçlarını da önemsediklerini belirten Yalçın, “Kazanmak için oynayacağız. Oynadığımız her müsabakayı kazanmak için oynayacağız. Kupada da aynısı olacak, ligde de aynısı olacak. Gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi planlıyoruz. Tabi 3 maçta 1 galibiyetimiz var. Kupada nereye gidebileceğimizi bilemeyiz ama ligde pozisyonumuz çok kritik. Puan cetvelinde çok kritik bir yerdeyiz hata yapma lüksümüz yok, kredimiz çok fazla yok. Onun için çok çabuk bir şekilde lig maçlarına biraz daha fazla konsantre olup oradan puanlar çıkarmalıyız ki ligde sorun yaşamayalım. Hedefimiz şu anda lig ama kupayı da önemsiyoruz. Sonuçta maç oynuyoruz ve kazanmak için oynuyoruz. Bizim için kupa veya lig olması fark etmiyor, kesinlikle maç ayırt etmiyoruz ama tabi lig bizim için bir kademe daha önemli olacak” diye konuştu.

Yalçın, takımda bulunan genç oyunculara da forma şansı vereceğini sözlerine ekledi.

GAZİANTEPSPOR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CEPHESİ

Karşılaşmanın Sivasspor’un üstünlüğü ile geçtiğini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise, “Sivasspor’a hem kupa hem lig maçlarında başarılar dilerim. Sivasspor önemli bir camianın başına Sergen Yalçın geldi, inşallah başarılı olur. Hem Sivasspor hem Sergen Yalçın Türk futbolu için önemli isimler, Sivasspor’a bundan sonra başarılar diliyorum. Biz maçtan önce söyledik bundan önceki kupa maçlarına da bu anlayışla çıktık altyapımızdan A takıma oyuncu katabilir miyiz anlayışıyla oynadık. Bu maçta da 4 tane alt yapımızdan oyuncu ile mücadele ettik. Diğer taraftan forma bulamayan maç eksiği olan oyuncularımızı değerlendirdik. Maç, Sivasspor’un üstünlüğü ile geçti zaten skora da bu yansıdı Sivasspor’u tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.