PTT 1.Lig’de yer alan Adanaspor Kulübü’nün eski başkanlarından iş adamı Şevki Adalı, Adanaspor Futbol Takımı’na talip olduklarını açıkladı.

Adalı, Adanaspor Başkanı Bayram Akgül’ün istifa ettiği basın toplantısında altını çizdiği konulara cevap verdiği bildiride, “Adanaspor Yönetim Kurumu Başkanı Sayın Bayram Akgül, öncelikle, o diline doladığın ‘şantiye toplantıları’ da dahil hiçbir zaman ve hiçbir yerde, sana hakaret edilmesi veya her kötü giden maçtan sonra sana küfür edilmesi şeklinde talimatlar verdiğim iddiaları doğru değildir, külliyen yalandır ve iftiradır. Adanaspor’u 3. Lig’den alıp kulübün başına geçtiğin tarihten bugüne kadar, birçoğu sportif başarılarla dolu bir 9 sezon geçirdin. Hatalarınla ve sevaplarınla 9 sezon bir takımı taşımak dile kolay ama ben anlıyor ve hakkını teslim ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“9 SEZONUN GELİR GİDER TOPLAMI ORTAYA ÇIKSIN”

Adalı, daha önce böyle bir düşüncesi olmamasına rağmen Adanaspor’un PTT 1. Lig’den düşmemesi için yönetime talip olduğunu belirterek, teklifini şöyle sıraladı:

“06.12.2014 tarihindeki maçtan sonra Adanaspor’u bıraktığını ve hocayı da alıp gideceğini beyan ettin. Adanaspor’un şuan ki puan cetvelindeki kötü ve tehlikeli durumu, hatta oynadığı ligden düşmemesi daha doğrusu takımın daha fazla zarar görmemesi ve şansını sonuna kadar kullanması inancıyla, her ne kadar yönetime girme düşüncemiz olmamasına rağmen, ben ve bir grup Adanaspor’a gönül vermiş iş adamı arkadaşlarım ile Adanaspor yönetimine talibiz. Teklifimiz gayet açık ve nettir.

Aramızda yapılacak bir gizlilik anlaşması sonrasında; bugüne kadar yönetim kurulu başkanı olduğumuz Adanaspor’un gelir-gider bilançolarının incelenmesi için, her ikimizin de mutabık kalacağı uluslararası bir muhasebe ofisini görevlendirelim. Adanaspor’un 9 sezonluk gelir-gider toplamları ortaya çıksın. Yani, bugüne kadar kulübün tek finansörü olan senin, ne kadar alacağın varsa tespit edilsin ki resmiyet kazansın. (Bugüne kadar telaffuz ettiğiniz bir alacak rakamı olmadığı için böyle bir yol teklif edilmektedir.)

Adanaspor kadrosunda bulunan oyuncuların bonservis bedellerini defaten ödemeye hazırız. (Alacağınızdan düşülmek kaydıyla.) Bu şekilde belirlenecek olan geriye kalan alacağınızı, Adanaspor’un PTT 1. Lig ve bütün çabamız ve hedefimiz olacak olan Spor Toto Süper Lig’deki tüm gelirlerinin yüzde 50’sinin size ödenmesi (Canlı yayın, iddia, Spor toto vs. resmi gelirlerinin yarısının temlik edilmesi yoluyla ödeme) suretiyle birkaç senede bitirilmesi öngörülmektedir. Toplam alacağınızın 9 senede oluştuğunu düşünürsek, bunun alacaklarınız geri ödenmesine ilişkin makul bir süre olur diye düşünüyoruz.”

“5 TRANSFERE ACİL İHTİYAÇ VAR”

Büyük bir yıkım altında olan Adanaspor taraftarının en kısa sürede tekrar ayağa kalkması ve özellikle futbol takımının puan cetvelindeki yeri itibariyle acil önlemler alınması gerektiğini ifade eden Şevki Adalı, “Bizlerin de elinde sihirli değnek yok. Futbol takımımızın başarısına direk katkı sağlayacak, yerli yabancı minimum 5 transfere acilen ihtiyaç vardır. Ben ve arkadaşlarım bu hamleleri yapmaya hazırız. Bu itibarla kararınızı ve cevabınızı geciktirmeden paylaşın lütfen" açıklamasında bulundu.