Türkiye Çoklu Branşlar Salon Atletizm Şampiyonası, İstanbul'da gerçekleştirildi. Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilen ve iki gün süren organizasyonda, 27 ilden toplam 61 sporcu yer aldı.
Kadınlar pentatlon ile erkekler heptatlonda yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde sporcuların yarıştığı etkinlikte, 60 metre, 60 metre engelli, 200 metre, 400 metre, 800 metre, 1500 metre, 3000 metre, uzun atlama, üç adım atlama, yüksek atlama, sırıkla atlama ve gülle atma yarışları gerçekleştirildi. Bu zorlu yarışlarda Karaman’ı Pentatlon Büyün Kadınlar kategorisinde temsil eden Emine Yılmaz, yarışlar sonunda elde ettiği 2525 puanla Pentatlon Büyük Kadınlarda Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösterdi.
Karamanı antrenör Cihan Güç eşliğinde 4 sporcunun temsil ettiği şampiyonada elde edilen diğer sonuçlar ise şöyle oldu; Yıldızlar kategorisinde Emine Akan Türkiye 6.’sı, Enes İçel Türkiye 8.’si ve Federasyon baraj denemelerinde üç adım atlamada Yavuz Şalkacı ise 1.’lik elde eden sporcular oldu.
İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR
Elde ettiği şampiyonluktan dolayı mutlu olduğunu belirten Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 3. Sınıf öğrencisi Emine Yılmaz;” Atletizm sporuna seyirci olarak başladım. Çocukluk zamanlarımda arkadaşlarım boş zamanlarını farklı uğraşlarla değerlendirirken ben nerde atletizm yarışları var onları takip ederdim. Yarışmalarda atletleri hayranlıkla takip ediyordum. Kendimi onların yerine koyup sanki o sahada onlar değil de ben yarışıyordum.  Şuan geldiğim nokta ise inancın ve azmin en güzel noktası. Kısa bir çalışma döneminin ardından elde edilen Türkiye şampiyonluğu. İnşallah daha fazla çalışarak ülkemiz uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek istiyorum ”dedi.
EN İYİ OLABİLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
6 aylık bir çalışmanın ardından sporcuların güzel derecelere imza attığını belirten Güç;” Sporcularımız ile birlikte çalışmalarımız milli takım atletizm antrenörlerimiz Murat Yurdadön ve Mevlüt İnanır’ında yardımlarıyla aralıksız ve disiplinli bir şekilde devam ediyor. Kısa bir süre zarfında alınan bu başarılı sonuçlar beni ve sporcularımı daha da hırslandırdı. İnşallah yaz sezonuna daha iyi bir çalışmayla girerek, alanımızda en iyi olabilmek ve daha büyük başarılara imza atmak için çaba göstereceğiz” şeklinde konuştu.
BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIZ
Atletizm takımının İstanbul’da elde ettiği derecelerin kendilerini mutlu ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Atletizm sporu Karaman’da en çok rağbet gören spor dalların biri. Yaz spor okulları olsun kış spor okulları olsun eğitimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Karaman’a geldiğimiz günden bu yana amacımız sporu tabana yaymak ve her konuda sporun ve sporcunun yanında olmak. Her koşulda sporcularımızı il dışında yapılan yarışmalara göndermeye çalışıyoruz. Sporcularımızın tecrübe kazanması ve o atmosferi hissetmeleri bir sporcu için çok önemli. Bizlerde bunun farkındayız. İnşallah Türk sporuna daha fazla başarılı sporcu kazandıracağız” dedi.