SİVAS (AA) - Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Sivas Belediyespor Kulübü Başkanı Turhan Tunahan, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Beşiktaş'ı ağırlayacak olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti. 

Tunahan, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Sivas Belediyespor'un karşılaşmaya yoğun bir tempoyla hazırlandığını söyledi.

Kulüplerinin her alanda Sivas'ı başarıyla temsil ettiğini ve kupada gruplara kaldıkları içinde sevinçli olduklarını ifade eden Tunahan, "Sivas Belediyespor Kulübü ve Muhsin Yazıcıoğlu Stadyumu tarihi anlardan birini yaşayacak. Perşembe günü ülkemizin güzide takımlarından Beşiktaş'ı ağırlayacağız, bunun gururu onuru ve heyecanı içerisindeyiz" dedi. 

Beşiktaş'ın yarın saat 14.00'de antrenmanını Muhsin Yazıcıoğlu Stadyumu'nda yapacağını aktaran Tunahan, şunları kaydetti: 

"Gerekli ilgiyi gösteriyoruz ve çalışmaları yapıyoruz. Beşiktaş maçında yönetim ve teknik heyet olarak her türlü sorunun önüne geçebilmek için hassasiyetle çalışıyoruz. İnanıyorum ki perşembe günü Beşiktaş yönetiminin ve teknik heyetinin hoşnut olduğu 'iyi ağırlandık' dediği bir maç olacak. Sahadaki skor elbette ki önemlidir ama böyle bir misafirperverliği göstermek bizim için öncelikli olacaktır. Kazanmak istediğimiz bir maç. Bunu bir hayal olarak, çok çok uzak bir rüya olarak görmüyoruz. Beşiktaş'la oynamanın ötesinde böyle bir beklentimizin olduğunun da bilinmesini isteriz. Beraberlik, galibiyet puan almak elbetteki bizi mutlu edecektir. Takımımız böyle bir hedefle sahaya çıkacak ve sadece formalite maçı olmasının ötesine geçecek. Dostluğun ve centilmenliğin ön planda olduğu bir maç olmasını temenni ediyoruz."

- Stadyum tartışmaları 

Bir basın mensubunun, Beşiktaş Kulübü'nün, karşılaşmanın, Medicana Sivasspor'un maçlarını oynadığı 4 Eylül Stadı yerine Muhsin Yazıcıoğlu Stadı'nda yapılacak olmasına yönelik eleştirilerde bulunduğunu hatırlatması üzerine Tunahan, "Beşiktaş kendi açısından haklı olabilir. Zemin ve şartların daha uygun olduğu bir stat olması hasebiyle orayı isteyebilir ama bizim zeminimiz ve sahamız futbol oynama açısından çok elverişli bir durumda. Canlı yayın kanalının da karşılaşmanın akşam oynanması yönünde bir isteği oldu. Netice itibarıyla bizler bu anları ilk kez yaşayan kulüpleriz, defaten yaşamadık" diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu Stadyumu'nda Beşiktaş'ı ağırlamanın kendileri için farklı bir deneyim olacağını vurgulayan Turhan Tunahan, şunları söyledi:

"Teknik heyet ve futbolcularımızda bu doğrultuda talepte bulundular, sonrasında yönetim olarak böyle bir karar aldık. Federasyon ve yayıncı kuruluş ile de görüştük onlar da anlayışla karşıladılar. Böyle bir ambiansın içerisinde bizim de alacağımız haz ve beklentiler var. Bunun doğrultusunda yıllarca defaten konuşulacak bir anı olarak kalacak. Biz olaya bu açıdan baktık ve böyle bir karar verdik."

Stadyum konusundaki tartışmaların kendilerini üzdüğünü belirten Tunahan,  "Bu Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray mevzusu değil, hangi takım olursa olsun böyle bir talepte bulunacaktık" ifadelerini kullandı.

Stadyum konusunda Sivasspor Kulübü yöneticileri ile de görüştüklerini aktaran Tunahan, yönetim olarak Muhsin Yazıcıoğlu Stadyumu'nda karar kıldıklarını vurguladı. 

- Biletler satışa çıktı 

Beşiktaş maçı biletlerinin de bugün kulüp tesislerinde satışa çıktığını da dile getiren Tunahan, biletlerin misafir takım tribünü için 40, ev sahibi takım tribünleri için ise 15 lira olduğunu açıkladı.

Öte yandan Sivas Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası'nda perşembe günü Beşiktaş ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını kulüp tesislerinde teknik direktör Zafer Turan yönetiminde sürdürdü. Spor Lisesi öğrencileri idman öncesinde kulübü ziyaret ederek Sivas Belediyesporlu futbolculara ve teknik heyete Beşiktaş maçında başarı diledi.