Spor Toto Süper Lig’e yükseldiği 2005-2006 sezonundan itibaren ligde 10’uncu sezonunu yaşayan Sivasspor’u bugüne kadar 7 farklı teknik direktör çalıştırdı. Roberto Carlos’un ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarına giren Sivasspor’da, yeni teknik patronun Sergen Yalçın olacağı öğrenildi.

İsmail Kartal yönetiminde ikinci ligde şampiyon olarak Spor Toto Süper Lig’e yükselen Sivasspor, 10. sezonunu yaşadığı Süper Lig’de bugüne kadar 7 farklı teknik direktörle mücadele etti. Birinci lige çıktığı ilk sezonda daha önce Fenerbahçe’yi de çalıştıran Alman Teknik Direktör Werner Lorant ile anlaşan Sivasspor, Alman teknik direktörle başarılı bir grafik çizdi. Kırmızı-beyazlı ekip, Lorant’la sezonu topladığı 43 puanla 8’inci sırada bitirerek dikkatleri üzerine çekti. Sezon sonunda Alman Lorant’la Sivasspor yollarını ayırırken, yerine Slovakyalı Karol Pecze getirildi. 2006-2007 sezonunda Slovakyalı Pecze ile başarısız 12 hafta geçiren kırmızı-beyazlı ekip, 12 hafta sonunda Pecze ile yollarını ayırırken, yerine o dönem Sivasspor’un genel menajerliğini yapan Bülent Uygun’u teknik direktörlük görevine getirildi. Uygun, yönetiminde toparlanan Yiğidolar, sezonu 48 puanla 7.sırada tamamladı.

İKİ SENE ÜST ÜSTE ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİ

2007-2008,2008-2009, 2009-2010 sezonunun 8.haftasına kadar Bülent Uygun ile yoluna devam eden Sivasspor, Uygun yönetiminde iki sezon üst üste şampiyonluk mücadelesi vererek adından söz ettirdi. 2007-2008 sezonunda ligi 73 puanla 4’inci sırada tamamlayan kırmızı-beyazlı ekip, sezon sonunda Intertoto Kupası’nda mücadele etmeye hak kazandı. Başarılı geçen bir sezonunda ardından 2008-2009 sezonunda da Uygun yönetiminde başarı grafiğini artıran Yiğidolar, sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş’ın ardından 66 puanla ikinci bitirerek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazandı. 2009-2010 sezonuna Bülent Uygun yönetiminde devam eden Sivasspor, Şampiyonlar Lig’i ön elemesinde Anderlecht’e elendi. UEFA Avrupa Lig’inde Shaktar Donetsek’e elenen kırmızı-beyazlı ekip, lige de istediği gibi başlayamayınca 8’inci hafta sonunda Bülent Uygun ile yollar ayrıldı.

KÜME DÜŞMEKTEN SON ANDA KURTULDU

Daha sonra takımın başına Muhsin Ertuğral getirilirken, Ertuğrul alınan başarısız sonuçların ardından 18 hafta sonunda görevini bıraktı. Sezonu Mesut Bakkal ile tamamlayan Sivasspor, ligi küme düşme hattının üstünde 34 puanla 15. sırada tamamlayarak küme düşmekten son anda kurtuldu. 2010-2011 sezonuna Mesut Bakkal yönetiminde devam eden Yiğidolar, başarısız sonuçların ardından Bakkal ile de yollarını ayırırken, yerine Rıza Çalımbay’ı getirdi. Sezonu Çalımbay ile tamamlayan Sivasspor, ligi küme düşme hattının üstünde 35 puanla, 15’inci sırada tamamladı. 2011-2012 sezonunu Çalımbay ile geçiren Sivasspor sezonu 50 puanla 7’inci sırada tamamlayarak başarılı bir sezon geçirdi. 2012-2013 sezonunda da Çalımbay ile yola devam eden Yiğidolar sezonu 44 puanla 12’inci sırada tamamladı.

ROBERTO CARLOS İLE LİGİ 5. SIRADA TAMAMLADI

Rıza Çalımbay’ın görevi bırakmasının ardından 2013-2014 sezonu öncesi teknik direktör arayışlarına başlayan Sivasspor, bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos ile anlaşarak adından söz ettirdi. Carlos’un takımın başına geçmesinin ardından oynadığı hücum futboluyla herkesin beğenisini kazanan kırmızı-beyazlı ekip, Carlos yönetiminde sezonu 53 puanla 5’inci sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı. Şike soruşturması nedeniyle aldığı 1 yıllık ceza nedeniyle kupada mücadele edemeyen Carlos’lu Sivasspor, yeni sezona ise istediği gibi başlayamadı. Ligde geride kalan 14 maçta sadece 10 puan toplayabilen kırmızı-beyazlı ekip, 14’üncü haftasında sonunda Carlos ile de yollarını ayırdı.

SERGEN YALÇIN 8. TEKNİK DİREKTÖR OLMA YOLUNDA

Ligde mücadele ettiği 10 sezonda, 3’ü yabancı olmak üzere 7 farklı teknik direktörle ligde mücadele eden Sivasspor’da yeni teknik direktör arayışları ise devam ediyor. Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın geçen sezon Gaziantepspor’u çalıştıran Sergen Yalçın’a teklif götürdüğü öğrenildi. Yalçın’ın teklife sıcak baktığı fakat yorumculuk yaptığı kanaldaki işi nedeniyle bazı pürüzlerin anlaşmayı geciktirdiği belirtildi.

Yalçın, Sivasspor’un yeni teknik direktörü olursa kırmızı-beyazlı ekibin süper lig tarihindeki 8’inci teknik direktörü olacak.