Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor’da futbolcular Emre Kılınç, Mert Hakan Yandaş, Delvin N’Dinga ve Mattias Bjarsmyr öğrencilerle söyleşide buluştu.

Kentte faaliyet gösteren özel bir kolejde düzenlenen programda öğrenciler futbolculara yoğun ilgi gösterdi. Futbolcular takımın durumu hakkındaki soruları cevapladı. Orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandaş, yabancı sınırının kendisini etkileyip etkilemediği sorusu üzerine, "Yabancı sınırının zorlukları var ama bu bizim camiamız için geçerli değil. Sivasspor’un yabancı kuralına, Türk futbolcularına bakış açısı diğer kulüplerden farklı. Zaten hak eden ve çalışan da oynuyor. Biz de süre alıyoruz. O yüzden bu kulüpte öyle bir sıkıntı çekmiyoruz ama Türkiye’de böyle bir sıkıntının olduğunu düşünüyorum" dedi.

Futbolculardan Emre Kılınç ise yabancı sınırıyla ilgili, "Bazı kulüplerde bu konuda sıkıntılar var. Bizim bu konuda sıkıntı yaşadığımız söylenemez ama diğer kulüplerdeki arkadaşlarımızdan duyduklarımız var. Bazı kulüplerde yabancı-Türk konusunda ayrımcılık yapılıyor. Bunun federasyon bakımından da bazı sıkıntıları var. İnşallah bunlar yakın zamanda düzelecek. Üzerimizde baskı yok. Hepimizin bir yeteneği var, ayrı ayrı yeteneği var. Oynayan ya da oynamayan Türk futbolcuların yeteneği daha iyi ya da daha kötü değil bazen sisteme uymayabiliyor. Hocanın bakış açısına, stiline uymayabiliyor. O yüzden üzerimizde baskı oluşturmuyor. Bu daha çok çalışma isteği, arzusu oluşturuyor bizde. O yüzden yabancı sınırıyla sıkıntımız yok" diye konuştu.

"Beşiktaş’ta oynamak isterim"

Orta saha oyuncusu Delvin N’Dinga da Türkiye’de üç büyük takımdan hangi takımda oynamak istersin sorusuna, "Fransa’da oynadığım dönemde 3-4 sene Galatasaray benimle ilgilendi. Transfer etmek istediler. Ama o dönem çok sıcak bakmadım. Geçen sene de benimle ilgileniyorlardı. Sivasspor tercihim oldu. Ama bana sorarsanız Türkiye’de Beşiktaş’ta oynamak isterim" cevabını verdi.